Hátra arc!

2015. március 20. 14:38

Egy biztos: a rasszizmus, a cigány gyűlölet, a kirekesztés egyikre sem válasz. Mégis milliók gondolják úgy, nekik akkor lesz jobb ebben az országban, ha ezeket az eszméket hirdető, támogató párt jut hatalomra.

2015. március 20. 14:38
Szüdi János
Népszava

„Hátra arc! Kellene teli torokkal üvöltenie minden politikai pártnak, minden egyháznak, minden szakszervezetnek, minden egyesületnek, minden baráti körnek, minden újságírónak, minden józan gondolkodónak, mindenkinek, akinek a Duna parti cipőszobrokról nem a köpőcsésze, hanem a jeges vízbe belelőtt ártatlan honfitársaink jutnak az eszébe. Hátra arc! Kellene teli torokból üvölteni, hiszen a fekete ruhás náci hordák szabadon és diadalmasan masíroznak az utcákon, a köztereken a hatalom felé. A szélsőjobb jóképű, diplomás fiatal vezető politikusai magabiztosan hirdetik az ATV »Szabad szemmel« című műsorában: ők tudják a gyógymódot a gondokra. Ők majd kivezetik az országot a bajból. A riporter meg elfelejti megkérdezni, miért is kell a cigány gyerekeket összegyűjteni bentlakásos intézményekbe? Miért is kell zsidózni a Parlamentben? Miért is kell gyalázni az Európai Uniót? A riporter tátja a száját, a néző így nem tudhatja meg mi az igazság.

Nincs üvöltés. Nincsenek válaszok. Senki nem fog össze senkivel. Senki nem nyújtja a kezét a másiknak. Összejött tizenkilenc kérdés! Jók? Rosszak? Ilyen is, olyan is. Egy biztos: a rasszizmus, a cigány gyűlölet, a kirekesztés egyikre sem válasz. Mégis milliók gondolják úgy, nekik akkor lesz jobb ebben az országban, ha ezeket az eszméket hirdető, támogató párt jut hatalomra. Hazánk Hindenburgja nem szólal meg, porolgatja a bársonyszéket a bajuszkáját átmenetileg leborotváló führerjelölt előtt. Az ellenzéki pártok pedig nem a válaszokat keresik a kérdésekre, hanem igyekeznek elhatárolódni a gyanús civilektől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. március 21. 06:41
Szüdi János, te mocsadék, most is ezt szeretnétek? „„A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába. A magyarországi proletariátus eddigi győzelme nem került különösebb áldozatokba. Most azonban szükség lesz arra, hogy vér ömöljön. A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell az egész burzsoáziát!””
Mindjárt
2015. március 21. 06:15
Szüdi János, te mocsadék "Egy biztos: a rasszizmus, a cigány gyűlölet, a kirekesztés egyikre sem válasz. " Saját magadra és mocskos gyilkos bolsevik fajtádra gondoltál? A vörös rongy népszava a bolsevik diktatúra aljas, mocskos, gyilkos propaganda eszköze volt a bolsevik diktatúrák idejeén. Ha tehetnétek ma is azt csinálnátok.
atila68
2015. március 20. 23:00
Ezeket tenyésztik valahol?
Peter8811
2015. március 20. 21:32
Bokros Lalyos bácsi cipőjét tegyétek ki, abba biztos nem fognak bele köpni mint ő a nyugdíjasok levesébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!