Ugye nem!?

2015. március 23. 14:28

Nem vagyok harcos feminista, de tisztelem a nők, az anyák, az apák, az emberek jogait. Ezért tetszik, hogy egyre többször hívják fel civilek és hírességek is a figyelmet a nők kiszolgáltatott helyzetére a munkaerőpiacon.

2015. március 23. 14:28
Szűcs Anita
Kisalföld

Nem vagyok harcos feminista, de tisztelem a nők, az anyák, az apák, az emberek jogait. Ezért tetszik, hogy egyre többször hívják fel civilek és hírességek is a figyelmet a nők kiszolgáltatott helyzetére a munkaerőpiacon. Az esélyegyenlőség hangsúlyozásától volt hangos az Oscar-gála és erről szól az idei Terézanyu pályázat is. De ez sajnos édeskevés az ugye nemekkel teletűzdelt mindennapokban, amikor a parlament leszavazza azt az egyezményt is, amelynek célja a nők ellen irányuló erőszak minden formájának felszámolása.

Beszélhetünk a jogokról, aggódhatunk a fogyamagyar.hu előtt ülve és megállás nélkül kampányolhatunk is, de az lenne az igazi, ha a nőknek végre nem kellene naponta farkasszemet nézni a fájó ugye nemekkel, a vékonyabb pénztárcával, és nem csak egy lehetőségük maradna: kezet fogni Don Quijotéval.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kasperl
2015. március 23. 18:52
kérj több pénzt a munkaerőpiacon ha szerinted többet érdemelsz, ne vállald el olcsóbban csak mert jó lesz a Gyesig. Ha megéred azt a pénzt a cégednek akkor megadják , ha nem menj el a konkurenciához. Beszéld meg a többi nővel, hogy ne menjenek le fizetési igényben a férfiak alá csak mert úgy tutibb az állás és a férjük majd hozza a több pénzt amíg jön a gyerek. Beszélj a 90 százalékban női HR vezetőkkel, dolgozókkal, hogy ha spórolni akarnak, akkor ne nőket vegyenek fel és kínáljanak nekik kevesebb pénzt, mert ők annyiért is elvállalják. ha esélyegyenlőséget akarsz, akkor ne verd le a fizetéseket azzal, hogy olcsóbban elvállalva nem adod meg az esélyt, hogy a tehetség számítson, hanem a ki az olcsóbb dolog. Torghelle Sanyi szjából is furán jönne ki ha mozgalommal akarná elérni, hogy annyit keressen mint Messi. Ha férjet választanak a barátnőid, akkor mond nekik, hogy "ugye nem" mikor arról beszélnek milyen egzisztenciát tud nekik a férfi nyújtani, bíztassad arra őket, hogy akarjanak ők biztos egzisztenciát nyújtani a férfjüknek , aki otthon maradhat így a gyerekét felnőni látni, esetleges válásnál, meg maradjon a férjnél a gyerek a barátnőid meg fizessenek gyerekenként negyed fizetést, aminek az elköltésébe nem szólhatnak bele. Ugye? Ugye nem?
Wendriner
2015. március 23. 18:35
Kisalföld. Ugorgyunk!
Fakutya Vigyora
2015. március 23. 17:12
Vagy együtt, vagy sehogy. Ha magas, kussoljatok.
Kanóc
2015. március 23. 17:01
Nu ja, addig válogat ez a típus, míg végül csak Don Quijoték jönnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!