Bélát itt ne keressék

2015. március 31. 10:21

Nem akarok sokat gondolkodni ezen az ügyön, nem vagyok az a dán királyfi típus, tudják, aki addig pöcsölt, amíg aztán bejött a norvég alap az országba rendet rakni. Engem megtalált egy helyzet, és tudtam vele élni.

2015. március 31. 10:21
Seres László
Seres László
hvg.hu

Nem akarok sokat gondolkodni ezen az ügyön, nem vagyok az a dán királyfi típus, tudják, aki addig pöcsölt, amíg aztán bejött a norvég alap az országba rendet rakni. Engem megtalált egy helyzet, és tudtam vele élni. »Működött az egyszerű életösztön«, hogy klasszikust idézzek. Azzal, hogy előbb ügyvezető lettem, aztán egy hétre rá vezérigazgató, a Wall Street farkasa által reorganizált vagyon háromszorosáért feleltem! Mostantól senki ne mondja nekem, hogy itt nincs társadalmi mobilitás, felfelé értve! Jézus is ugye beleszületett a tutiba, de aztán elindította a startupját a maga ágazatában, és milyen siker lett.

Világosan emlékszem március 9-ére, mintha tegnap lett volna. Ezt azért hangsúlyozom, mert mindenki csak március 16-ról beszél, amikor vezérigazgatója lettem a Nagy Quaestornak, ami a Pénzügyi Tanácsadó Zrt., jó, az volt a fénykorom, az a pár nap. Igazi Közgyűlés választott meg! Önt közgyűlés választotta a posztjára? Na ugye. Na, de előtte, 9-én én már ügyvezető voltam a Kis Quaestornál (az Invest Kft.), ami ugye azért érdekes, mert ad 1) aznap jelentették be Csabáék az öncsődöt, amit ad 2) aznap sem nyújtottak be, és később se, ad 3) aznap vette ki a lóvéját a külügy, és baszott másnak is szólni, ad 4) aznap írt levelet a Csaba a miniszterelnöknek, mindez tehát egy napon.

Alig három hétig tartott tehát a pünkösdi ügyvezetésem és igazgatóságom, amikor nagyot kellett csalódnom Csabában. Volt képe ugyanis március 25-én (sose felejtem el, geci, sose!) közölni, hogy azt se tudja, ki vagyok. És hogy tévedett, amikor átadta nekem a cuccost. Dehogy tévedett. Szerintem aki ilyet csinál, hogy fényes nappal rám íratja a cégeit, és közben mindenfajta kihallgatás nélkül hetei vannak arra, hogy reorganizálja a pénzt meg az iratokat, az vagy hülye (ez Csaba esetében kizárt), vagy nagyon biztos abban, hogy jók a kapcsolatai odafönn. Egyébként annyira jók, hogy még a katolikus egyházzal is bizniszelt, pedig ott tudjuk, ki a Legfőbb Reorganizációs Tanácsadó.

Úgyhogy bár Csabát most elvitték, azért leginkább időt nyert. Én meg egy A6-ost. Egyetemleges felelősségem tudatában kijelenthetem: fingom sincs, melyikünk járt jobban. Úgyhogy el a kezekkel tőlem, ne keressenek sehol.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2015. március 31. 17:59
Nem rossz, nem rossz, de az eleje egy masszív UP-pastiche, tele ujpéterizmusokkal.
korupi
2015. március 31. 15:26
Egy nem is olyan buta ember azt mondta,hogy szerény a magyar emberek pénzügyi kultúrája.Akkor (pénz) úri gőgnek gondoltam.Mit ad Isten jött a Quaestor-botrány és kiderült talán igaza volt az illetőnek.A károsultak többségének fogalma sem volt(ezután talán lenne)mi a különbség az Oba és a BEVA által védett konstrukciók pl.a betét illetve az általuk,az átlag kamathoz képest háromszoros hozamot ígérő és megvásárolt KÖTVÉNYEK között.Egyébként mindenki elolvashatta(volna),hogy harmadik fél nem kárpótolja az ilyen értékpapírok vásárlóit.Demagóg dolog a "kisember"-ezés,hiszen a "nagyobb" emberek is bukhatják a pénzüket.Hasonló a jelenség a devizahiteles helyzethez.Ami- kor örültek az alacsony kamatnak és az alacsony árfolyamnak akkor mosolyogtak az államon meg a magas forint kamatjain,ami- kor meg beütött a krach,akkor visítva rohantak az államhoz,hogy segítsen!Talán azok voltak a leghangosabbak akik 120 havi részletre szabad felhasználású hiteleket vettek fel.Nem kellet volna! Akkor most vissza az elejére:Nem szeret- tem azt a minisztert,hiszteroliberális és flegma figura,de abban igaza volt,hogy nagyon hiányos a pénzügyi kultúránk kedves polgártársaim.Jobbulást mindannyiunknak!
kjkj945
2015. március 31. 15:02
se se res pektáld, te csak Claudius lehetsz.
paraklétosz
2015. március 31. 13:12
Stílusos. Nagyhéten Jézus StartUpról viccelődik. Várom pészah kapcsán Mózes TourOperatorról is a viccelődést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!