Új Safranekek

2015. március 24. 09:00

Magyarországon a „baloldalon” imádják ünnepelni az új radikalizmus pártjait, Ciprasz Szirizáját vagy Iglesias Podemoszát, és pár kevésbé sikeres pártvezért. Miközben igazából abban reménykednek, hogy valaki végre velük is lejátssza ezt a projektet.

2015. március 24. 09:00
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„Tegnap Ciprasz Berlinbe indulva szinte »tetemre hívta« Angela Merkelt. Követelte a németektől, hogy a második világháborús megszállásért adjanak kártérítést, s egyébként is minden német látens náci és diktátor. Antifasiszta hévvel verte a mellét. Aztán csendben megjegyezte: pénz kellene. Amiért cserébe ugyanakkor nem hajlandók újabb terheket vállalni. Aztán pénzügyminisztere még csendesebben közölte az újságírókkal, hogy de. Sőt a trojkának még kérnie sem kell, olyan megszorítás lesz, hogy na, de hát értsék meg, ha nem »hangoskodnak«, akkor megbuknak, és mi lesz a segélypénzek visszafizetésével, az IMF által megkövetelt reformok levezénylésével? De ők teljesítenek, tartják magukat az alkukhoz, tudják hol a helyük és hogyan kerültek oda, nyugi. 

Magyarországon a »baloldalon« imádják ünnepelni az új radikalizmus pártjait, Ciprasz Szirizáját vagy Iglesias Podemoszát, és pár kevésbé sikeres pártvezért. Miközben igazából abban reménykednek, hogy valaki végre velük is lejátssza ezt a projektet. Hogy ez függetlenségükbe kerül, hogy veszélybe sodorja hazájukat, hogy ezzel semmivel sem válnak különbbé azoknál, akiket bírálnak? Nos, a hatalom reményében ki foglalkozik ilyen csacskaságokkal?

Végezetül Kedves Olvasó, kérem mondja el, mennyiben különbözik ez összességében attól, mint amikor a jó Safranek sebet sebre tűr »drága gazdájától«, amikor pedig az hogyléte felől érdeklődik, szégyenkezve elismeri: a borotválkozásnál megint megvágta magát. Aztán szolgál tovább boldogan, látva, hogy már a felesége is a főnöke ölében van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. március 24. 18:58
A németektől pénzt követel azok világháborús szerepe miatt?! ...Nahát, ki hallott már ilyet... :)
saddlenode
2015. március 24. 10:14
a "balliberalisnak" nevezett neoliberalis sajto (nepszabo, hvg, magyar narancs stb.) kib.szottul ellenseges a Szirizaval es a Podemos-szal, de mindegy
Zokni
2015. március 24. 09:56
"Magyarországon a »baloldalon« imádják ünnepelni az új radikalizmus pártjait, Ciprasz Szirizáját vagy Iglesias Podemoszát, és pár kevésbé sikeres pártvezért." - írja. De közben látom, töbeknek is feltűnt. Nem baj, sürűbben velem sem lesznek, de legalább... Tehát nem tudom, e kijelentését mire alapozza? Amúgy valóban - SZERINTEM (de én nem vagyok "»baloldali«")- nem nagy baj, hogy balosok kerülnek hatalomra, csak a jelenlegi környezetben (!!!) az ígéretekkel csínján kell bánni, mert simán áteshet az ember a szokásos jobboldali hibába: a populizmusba. A görög azt hiszem, már túl is van ezen...
madarasi.abel
2015. március 24. 09:49
"Magyarországon a »baloldalon« imádják ünnepelni az új radikalizmus pártjait, Ciprasz Szirizáját vagy Iglesias Podemoszát" Ez baromság. Talán az LMP az egyetlen, amelyik tényleg szimpatizál a Szirizával, de a többi párttól sosem hallottam nyilatkozatot ebben a témában. Szóval, indít a cikk egy hazugsággal, majd levonja a "következményeket". Lássuk, áljobberéknél mennyire jön be ez a startégia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!