Miről beszél Rétvári Bence?

2015. március 21. 15:00

Ki kéne menni egy kicsit az emberek közé a magasságos államtitkár úrnak is, beszélgethetne egy jót a keményen dolgozó kisemberekkel.

2015. március 21. 15:00
masterflow
Szocioreflex

„Nagyon érdekes, hogy ahogy dr. Rétvári Bence államtitkár induktív eljárással próbálja megmagyarázni, hogy milyen kiváló lépés volt a vasárnapi nyitva tartás betiltása.

Valamelyik ismerőse látott három darab kereskedelmi álláshirdetést, s ez számára igazolásként szolgál. Az egyik indexes csóka pedig bezárni kényszerülő bútoráruházat kapott le. A kérdés az, hogy ki tudott nagyobbat durrantani. Rétvári cukiskodó érvélése olyan, khm, »illogikus« mintha az egy darab egészségügyi dolgozó által visszautasított boríték azt bizonyítaná, hogy minálunk a paraszolvencia rendszere csak egy torz fantazmagória. (...)

Ki kéne menni egy kicsit az emberek közé a magasságos államtitkár úrnak is, tiszteletteljesen ajánlom főként a budai oldalt, ahol gyakorlatilag megszűnt a tömegközlekedés az a M2-es metró kivételével. Beszélgethetne egy jót a keményen dolgozó kisemberekkel, akik valami hihetetlen káoszban próbálják meg túlélni azt a szart, amit amit rájuk szabadítottak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doncamillo
2015. március 22. 11:55
Nyugodj meg, kimegy az államtitkár a tömegek közé. És sokakkal beszélget is. De ő sem kedveli azokat, akiket azért fizetnek, hogy a plázák vasárnapi bevétele miatt mocskolódjanak. Az ott dolgozókat pedig nem kell félteni. Ők ezentúl nyugodtan pihenhetnek a családjukkal, miközben te a tollad végét rágod, hogy megint milyen szitkozódó cikket írjál, amiért ők otthon maradhatnak.
Berecskereki
2015. március 22. 09:57
A vasárnapi bezárások kapcsán a számítások csúsztatáson alapszanak. Erre bizonyság a protfoli.hu írása http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/a_2011-es_hatastanulmany_brutalis_szamokat_tartalmazott.4.211675.html amely abból a feltételezésből indul ki, hogy a vasárnapi bezárással arányos forgalom csökkenés – 10-15 %-os csökkenés – következik be. Ez azonban nem igaz. Nem igaz azért sem, mert nem minden kiskereskedelmi egységre vonatkozik, de nem igaz azért sem, mert a nyitva tartás és a forgalom alakulása között nincs olyan szoros összefüggés, mint amilyent a számítások feltételeznek. A fogyasztási szükséglet attól nem változik, hogy hét vagy hat nap áll rendelkezésre a megvásárlásra. Ennek bizonyságára szolgál a KSH http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/pdf/jelkisker10.pdf tanulmánya és a benne található grafikonok adatai. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a forgalom változásával változik a vállalkozások száma és a foglalkoztatás, amely másként jelenik meg a 5 fő alatti foglalkoztatott egységeknél, melyek száma vidéki relációban sokkal nagyobb. A korábbi történetekből – a KSH tanulmányából is – jól látszik, hogy a forgalom csökkenésével csökkentek a vállalkozások számai , amely csökkenés a foglalkoztatásban is megjelent. „A kiskereskedelmi vállalkozásokban foglalkoztatott létszám15 ezer fővel, 327 ezerre mérséklődött 2009-ben. A teljes munkaidősre átszámított létszám több mint 7, a teljesített munkaórák száma több mint 6%-al esett vissza 2008-hoz képest.” – olvasható a hivatkozott KSH kiadványban.
korona
2015. március 22. 08:04
Ez a Rétvári egy megélhetési "politikus". Nincs egy önálló véleménye sem, vagy , ha van azt otthon mondja. SUMÁK.
Riwen
2015. március 21. 18:18
Már az idejét sem tudom, hogy Rétvári "elváltam, de meggyőződéses kereszténydemokrata vagyok" Bence államtitkár elvtárs mikor mondott utoljára olyat, aminek értelme is volt. Nem ma lehetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!