Simicska azt hiszi, annyi esze van, mint amennyi pénze

2015. március 19. 11:48

Nincs belháború a jobboldalon: a miniszterelnököt célzó teljesen abszurd ügynökvádjával Simicska Lajos ezen a politikai közösségen kívül került. Interjú.

2015. március 19. 11:48
Kövér László
Heti Válasz

Ön szerint miért bomlott meg Orbán Viktor és Simicska Lajos szövetsége?

A pénz és a hatalom komoly kihívás minden személyiség számára. Nem egy üzletembert látok a közéletben, aki azt hiszi, annyi esze van, mint amennyi pénze. Az említett vállalkozó esetében sem tudom elhessegetni magamtól ezt a gondolatot. Az anyagi erő senkit nem jogosít fel arra, hogy demokratikusan választott politikusokat, kormányokat próbáljon meg a saját érdekében befolyásolni. Simicska Lajos a mezőgazdasági, útépítő és médiavállalkozásait érő sérelmek miatt döntött a bosszú mellett. Különben nincs belháború a jobboldalon: a miniszterelnököt célzó teljesen abszurd ügynökvádjával Simicska Lajos ezen a politikai közösségen kívül került. (...)

Negyedszázada képviselő, sokáig pártja titkosszolgálati szakértője volt. Nem érez felelősséget a múlt lezáratlanságáért?

Nem lehet lezárni a múltat úgy, ahogy ezt sokan szeretnék; megoldhatatlan, hogy mindenkiről mindent tudjunk. Különben képviselők, miniszterek, miniszterelnökök vannak leginkább kitéve múltjuk napvilágra kerülésének. De hány olyan gazdasági szereplő van, akinek befolyása jóval nagyobb egy miniszterénél, és soha senki nem kötelezte átvilágításra? A rendszerváltás idején bekaptuk a csalit. Csak a III-as főcsoportfőnökség ügyeivel foglalkoztunk, ahelyett, hogy a rendszer működtetőire összpontosítottunk volna. Biszku Bélán kívül soha nem került a vádlottak padjára a kommunista rendszer egyetlen politikusa sem.”

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. március 20. 09:32
Egyenlőre ti álltok vesztésre. Simicska végül sikeresen provokálta Orbánt. A vezetés körüli anomáliák, egyesek rejtélyes gazdagodása, a szükségtelenül meghozott, népszerűtlen intézkedések, a lebőgés a saját csatornával multiplikálják a hatást. Sikerült a második ciklus kezdete óta tartó fáradságos munkával kormányzóképes erőből dilettáns bandává zülleni. Gratulálok.
pollip
2015. március 20. 08:37
Itt egy frappáns válasz Simicskának: http://pestisracok.hu/felallt-fel-magyar-nemzet-oriasi-bajban-foszerkeszto/ Tiszteltetem a felállókat:-))) Szerintem az olvasottság visszaesését is érzékelik. A jövő hónapban erről többet tudni, mert sokan negyed évre fizettek elő a lapra, ez letelik. Érdekes lesz tudni, hányan rendelik meg újra a lapot?
választópolgár
2015. március 20. 03:51
Együttérzek simicskával. Érthető a felháborodása, az életvitelét érintő minőségi változás miatt. Bentley helyett csak 600-as Mercedesre fogja futni. Most kénytelen lesz milliárdosok sanyarú színvonalán tengődni, csitrilliárdosoké helyett.
kulalak
2015. március 20. 02:02
Nincs link az eredetire, de 96 komment jött. http://valasz.hu/itthon/kover-laszlo-ujra-uzen-orban-kornyezetenek-is-vigyaznia-kell-110686
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!