Orbán eldönthetné végre, jó-e a kivándorlás

2015. március 03. 19:07

A felsőoktatás szétverése, a forráskivonások és a párhuzamos röghöz kötés, a fiatalok munkanélkülisége nem az a perspektíva, amely bárkinek azt üzenné, maradjon itthon.

2015. március 03. 19:07
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Orbán ma azt is mondta »politikai sakkjátszmákban használják fel a kivándorlókat.« Ráadásul itthon is rengeteg a munkahely, ezért arra biztatja a külföldön élőket, hogy jöjjenek haza, és vállaljanak itthon munkát. Nem tudjuk, hogy a kormányfő mire gondolt pontosan a »van munka« kitételnél, de ismerjük a számokat, és a 25 év alattiaknál tapasztalható 27%-os munkanélküliség nem tűnik olyan csábítónak a főként fiatalokból, gyerekvállalás előtt állókból álló Magyarországról kivándorlóknak.

Ha pedig arra gondolunk, hogy a kormánypárt gazdasági bevándorlás-ellenes szólamai pont a bevándorlás-ellenes pártok retorikáját erősítik uniós szinten, akkor se válik érthetővé a kormányfő retorikája. De ha csupán retorikaként tekintünk erre, akkor igen.

A felsőoktatás szétverése, a forráskivonások és a párhuzamos röghöz kötés, a fiatalok munkanélkülisége nem az a perspektíva, amely bárkinek azt üzenné, maradjon itthon. A külföldön dolgozók szavazásának nehezítése, az uniós bevándorlás-politika szigorítása is azt mutatja, hogy a kormányfő nemigen számít szavazóként a külföldön dolgozó, élő magyar állampolgárokra. Mindeközben pedig nem látunk a fiatalok életminőségét javító intézkedéseket a kormánytól, se a munkaerő-piacon se máshol.

Összességében azt láthatjuk, a kormány tényleg nem szeretné, ha politikai játszmában használnák a külföldi elvándorlókat, hiszen nincsen semmilyen kártya a kezében, amivel ebbe a játszmába be tudna szállni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. március 04. 07:21
Hazudni csúnya dolog. Még a Kettős Mérce szerzőinek is.
péterx
2015. március 04. 05:36
1.A "kivándorlás" problémát Orbánnal összefüggésbe hozni annyi , mit éppen azt szidalmazni , aki a legtöbbet teszi a magyar életszinvonal javulásáért / a szerző téved : Orbánék gazdasági intézkedései jók / ... 2. Az ilyen tipusú cikkeknek , szemrehányásoknak van egy kimondatlan előfeltevése : az , hogy a nyugattal szembeni hátrányt ripsz-ropsz , kvázi azonnal be lehet hozni . Ennek az újságírói és közvéleménybeli hamis-irreális várakozásnak a következménye , hogy a hazudozó , illúziókeltő felelőtlenül igérgető politikusok kerülnek hatalomba , s azután tovább növelik a hátrányunkat . 3. Orbánék teljesítménye a legjobb , de ez sem hoz azonnali gyógyulást . OK , kedves cikk-szerző ?...
kitiltott
2015. március 03. 23:12
Te jámbor fasz te agyas barom!!! Mutasd már meg miért van és hol az a szétvert felső oktatás? Miről beszélsz Te idióta? Ja hogy főiskola után nem újabb naolopók lesznek mint Te? Nem Bölcsészek,közgaszdászom meg naplopó Senkiket "termelnek" a főiskolák és egyetemek hanem értéket teremtó az emberiséget tanító gyógyító embereket hanem tudatosan másik pénzére utazó ügyvédeket..szart sem érő Marxot tanuló közgazdászokat? Ez fáj neked Te buzi? Hogy nektek kipásoknak is dolgozni kéne hogy ne dögöljetek éhen?
1istvan
2015. március 03. 23:03
le kellene már szálnbi erről a röghözkötés mantráról, mert belebetegedtek. nekünk is be kellene fejezni az orvosképzést. az arra fordtott pénzből meg finanszírozni az orvosok fizetését. mint pl angliában. aztán majd jöhetnek a mérnökök. azok is minek. pótoljuk ukránból oroszból meg más elmaradottakból akik vannak akkora hülyék, hogy finanszírozzák a képzést, akiket meg kiképeztek majd mi megfizetjük. nem röghöz kötés. ez egy liberális baromság. egyszerűen ha nem akarod itt "visszafizetni" munkával akkkor tedd meg a jobb jövedelmedből. mert a pofátlanság csúcsa telezokogni a világot, hogy élhetettlen ez az ország és alig várom már, hogy befejezzem a tanulmányaimat rögtön elhúzok. nem kell elkezdeni sem. el kell húzni! mielőtt a pénzemből kiképeznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!