Női Passzív Ellenállás, gyertek nők!

2015. március 12. 16:20

Elegünk van abból, hogy férfiak, döntéshozók, véleményvezérek folyamatosan beleszólnak az életünkbe, a gyerekvállalásunkba, hogy szülésre akarnak minket rávenni anélkül, hogy megfelelő társadalmi segítséget biztosítanának egy gyerek felneveléséhez.

2015. március 12. 16:20
Gumiszoba
Gumiszoba

„Az ország romokban, a politikusok szabadon garázdálkodnak és lopják a közvagyont, a szegények szegényednek, a társadalmi feszültségek nőnek.

Nekünk, nőknek mostanra elegünk lett ebből!

– Elegünk van a férfiak uralta közéletből.
– Elegünk van a férfiak uralta politikából, a korrupt, bántalmazó politikusokból.
– Elegünk van abból, hogy férfiak, döntéshozók, véleményvezérek folyamatosan beleszólnak az életünkbe, a gyerekvállalásunkba, hogy szülésre akarnak minket rávenni anélkül, hogy megfelelő társadalmi segítséget biztosítanának egy gyerek felneveléséhez.
– Elegünk van abból, hogy a szegénység által leginkább veszélyeztettek a gyerekeiket egyedül nevelő nők, vagyis minden ötödik gyerek anyja.
– Elegünk van abból, hogy a törvények nem védik a nőket és a gyerekeket a férfierőszaktól.
– Elegünk van abból, hogy ha gyereket vállalunk, kiszorulunk a fizetett munka világából.
– Elegünk van a nőkkel, a nők elleni erőszakkal viccelődő média személyiségekből és humoristákból.

Elegünk van, ezért passzív ellenállásba vonulunk!

Mi is anyák vagyunk, pontosan tudjuk mekkora meló és mennyi kényszer jár ezzel. Nem gondoljuk, hogy egyik napról a másikra le lehet tenni az igazságtalanul ránk mért terheket, házimunkát, anyagi függést, de azt gondoljuk, hogy mindenkinek aki akar, lehetősége van eldönteni, hogy elindul a változtatás útján.

Ezért azt vállaljuk, hogy a lehetőségeinkhez mérten:

1. Nem végzünk ingyen házimunkát.

2. Nem megyünk bele kicsikart szexbe.

3. Nem szülünk, nem vállalunk gyereket, és a most fiatal nőket, lányainkat is erre buzdítjuk.

4. Nem ápoljuk férjünk/partnerünk idős, beteg rokonait.

5. Nem áldozunk a nők egészségét károsító szépségipari termékekre.

6. Nem szavazunk olyan pártra, amelynek nincs tisztességes nőprogramja. Olyan program, ami képviseli a nők érdekeit.

Ha te nő vagy és ugyanígy érzel, ha szeretnéd, hogy változás legyen, akkor csatlakozz a Női Passzív Ellenálláshoz! Nem tudjuk mennyien vagyunk, nem tudjuk van- e elég támogatottsága az ügynek a nők között. Tudomásunk szerint ez az első ilyen női társadalmi tiltakozás, meglátjuk mi lesz belőle. Abból, amilyen állapotban most van az ország, és amilyen kilátások elé néz, azt gondoljuk, nem lehet tovább a csodára várni. Nekünk, nőknek kell azt életre hívni. Ha teheted, gyere közénk te is!

Írd alá a petíciót!

És utána vidd a hírt, szólj a többieknek is!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tiborunk
2017. február 18. 16:39
Mára beérett a hiszti. " Szerző: ​Huffnágel Pista Kormányunk arcul csapta a nemlétező hazai Férfijogi mozgalmat, elárulta a magyar Férfiakat és hosszútávon pedig a magyar társadalom elpusztitására tör. A Habony művek cinizmusa határtalan, az idei Valentin-napra időzítve hirdették ki, hogy a jelenleg regnáló kormányzat ratifikálni készül a Férfiakat súlyosan diszkriminiáló, lapunkban is többször vitatott Isztambuli Egyezményt. Ha ez megtörténik, akkor hazánkban is létrejön a Gender ÁVH és a feminista rendőrállam, a hatalom pedig olyan mélyre hatol majd be minden magyar pár hálószobájába, hogy attól még maga Orwell is megdöbbenne. Hogyan juthattunk idáig? Mi most a teendő? 2017.02.17. Mi a fene ez az Isztambuli Egyezmény és kinek áll érdekében a ratifikálása? Egyetlen antifeministát sem tudnak nekem mutatni, aki szerint a nők sérelmére elkövetett erőszak vagy bántalmazás, zaklatás pozitív dolog lenne. Mi pontosan ugyanúgy ellene vagyunk az ilyesminek, ahogy a feministák elitélik ezeket. A antifeminista ebből a szempontból pont olyan, mint a feminista. A lényegi különbség közöttünk: Nekünk antifeministáknak van becsületes munkánk. Minket nem a Soros György és társai által gründolt genderipar tart el. Mi dolgozunk és nem tüntikézünk a Parlament előtt, mint ahogy azt néhány tucat álcivil és megélhetési politikus tette a minap. Korábban már megírtuk, hogy azért halaszthatlan, hogy a kormány haladéktalanul ratifikálja az Isztambuli Egyezményt, mert különben hol talál magának jól fizető munkahelyet az a sok gendernáci, akiket mostantól már az ELTÉ-n is képeznek? Az Isztambuli Egyezmény 9 milliárd forintról szól. Ennyiből lehetne létrehozni ma Magyarországon azokat az intézményeket, ahol majd a fenti videóban is látható frusztrált, Férfigyűlölő radikális feministáink végre egy kényelmes iróasztal mellől, nyugdíjas állásban hódolhatnak kedvenc szenvedélyüknek, a “nagymagyar, hófehér Férfiak” üldözésének. A fenti videóban a harmadik percben szalad ki Antoni Rita szájából a kulcsmondat: “az áldozatvédelmet nem lehet ingyen elvárni” tőlük. Igen, ők leginkább a multinacionális cégeknél megszokott fizetésekért cserébe végeznék ezt szivesen. "
kérdés
2015. március 13. 14:45
Izé, az nem-e lehet-e, hogy nőgyűlölők, anyaszomorítók szerkesztik e blogot-e? Csakmertmár annyimindenféle kísérlet előfordul a netes világban, hogy akár ez is megtörténhetne.
Morgen
2015. március 13. 13:47
Anyátok pi..ját! Mit képzeltek? Akkor mi a francért nyűglődtök még a férfiakkal? Szüljetek magatoknak, magatoktól, hatvan éves korotokban, miután kizsigereltek pár hülye férfit, aki finanszírozza a nyavalygásaitokat! Mi az, hogy nem mentek bele "kicsikart" szexbe? Ha ilyet mondtok, akkor már rég belementetek, üzleti alapon!
kérdés
2015. március 13. 12:13
Egyetlenegy kétszavas felszólítás van, ami lenulláz minden feminista/jogharcos szlogent: "Szeressétek egymást!" Kell ennél több?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!