Van egy ötletem

2015. március 26. 07:40

A kamara felügyeletét ellátó minisztériumtól fontolgatás helyett – szó szerint – megnyugtató válaszok és gyors intézkedések szükségesek.

2015. március 26. 07:40
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

Épp az ilyen és ehhez hasonló botrányos ügyek s a végrehajtói kamarát ért sorozatos panaszáradat miatt döntött úgy az Igazságügyi Minisztérium, hogy átveszi az ellenőrzést a köztestület felett. A tárca miniszteri biztost nevezett ki a kamara mellé, aki hathatós intézkedéseket és a testület teljes átvilágítását ígérte. Mára azonban kiderült, hogy a minisztérium sincs felkészülve az effajta gátlástalan intézkedések megfékezésére. Balogh Ágnes ügyében így arra a kérdésre, hogy indítanak-e vizsgálatot, megbüntetik-e az ügyben eljáró végrehajtót, meglepő válaszokat kaptunk. Azt, hogy a végrehajtást elszenvedő adós bírósághoz fordulhat, illetve panaszt tehet, továbbá hogy a minisztérium folyamatosan vizsgálja, szükséges-e a jogszabály módosítására javaslatot tennie.

Akkor most segíteni szeretnénk. Szükséges és azonnal szükséges, ha az Igazságügyi Minisztérium nem szeretné, hogy az emberekben fokozódó feszültség elsöpörje a végrehajtókat. Szögezzük le, hogy a társadalom számára ez az intézmény elengedhetetlenül fontos. Ám ha a lakosság az adósságot behajtó végrehajtókról a lelkiismeretesség és pedáns szerénység helyett leginkább azt tapasztalja, hogy méregdrága autókkal keresik fel őket, azt olvassa, hogy a szakmaiság számonkérésére létrehozott kamarájuk pénzéből luxusüdülőkben pihennek, hogy ugyanebből fedezik fel a világ egzotikus sarkait, illetve hogy vezetőik több mint százmillió forintot vehettek fel a köztestülettől vélhetően szabálytalanul, akkor ebből előbb-utóbb baj lesz. Márpedig úgy tűnik, hogy az emberek türelme fogy. A kamara felügyeletét ellátó minisztériumtól fontolgatás helyett – szó szerint – megnyugtató válaszok és gyors intézkedések szükségesek.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2015. március 26. 09:19
Hát igen, rohad a rendszer. Apropó: Vidaildi lemondott már, vagy még az elengedett 3800 milliárd adóhátralék túl kevés ehhez? És bennfentes információkkal bíró, keményen dolgozó kisemberek pénzét elcsaló brókerrel üzletelő Szíjjártó? Esetleg Fazekas, ki kurvák futtatását segítő parasztot küldött Moszkvába?
Fakutya Vigyora
2015. március 26. 08:32
DHG milyen autóból osztja a cuciális demagógiát?
Horpadt Bölény
2015. március 26. 08:30
Az van nekem is.Nyaljatok szart simicska csicskák.
paraklétosz
2015. március 26. 08:00
Amint a kormány rendet próbál tenni (bank, bróker, végrehajtó stb.) Mindenki "hangot ad", sőt vádaskodik. Addig mély csend és lábszag volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!