Embert fotóztál? Most meglakolsz!

2015. február 18. 09:32

Ez a törvény, így, a gyorsított bírósági eljárással megspékelve nemcsak Magyarország, hanem egész Európa egyik legsunyibb, legkártékonyabb, legéletszerűtlenebb, legbetarthatatlanabb és legbetartathatatlanabb törvénye, ami nevetségessé teszik azokat, akik megszövegezték, és munkájuk végzésére bizonyítottan alkalmatlanná mindazokat, akik megszavazták.

2015. február 18. 09:32
Vajda Gábor
444

„Civilizált országokban példa nélküli törvényt fogadott el tavaly tavasszal Magyarország parlamentje: csak azt lehet lefényképezni, aki beleegyezik, hogy lefényképezzék. De az állami ámokfutás, amire a külföldi sajtó figyelmesebb része is összehúzta a szemöldökét, folytatódik: egy a napokban szintén a kormány által benyújtott törvénymódosítás értelmében aki bárkit engedély nélkül lefotóz, és ezért beperlik, azt gyorsított eljárás keretében bíróság elé áll, a bíróság pedig, ha olyan kedve van, elégtételre – pénzbüntetésre – kötelezi, és kidobatja vele az illegálisan készült fotót a kukába.

Az eljárás hasonló lesz a sajtó-helyreigazítási perekben szokásoshoz, azzal a különbséggel persze, hogy nemcsak sajtómunkásokat érint, hanem mindenkit, aki szokott embert fotózni – nem tudományos becslések szerint 4-5 millió magyar állampolgárt, az előzetes figyelmeztetés nélkül az országba érkező külföldi gonosztevőkről (turistákról, újságírókról, bevándorlókról) most nem is beszélve.

Szép házakat, fát, bokrot, mókust, méhecskét ezután is szabad fényképezni Magyarországon, az érintettek beleegyezése nélkül is. De a hazánkba látogató idegenek nagyon meg lesznek lepődve, amikor majd jól feljelentik őket emberfotózás miatt, mert ilyen törvény a földkerekség egyetlen demokratikus országában sincs. Amerikában sincs, Angliában sincs, Szlovákiában sincs, sőt Oroszországban sincs.

Azért nincs, mert ez a törvény bizonyos alkotmányos alapjogokra hivatkozva egyéb alapvető alkotmányos jogokat sért, mégpedig súlyosan. Ez a törvény, így, a gyorsított bírósági eljárással megspékelve nemcsak Magyarország, hanem egész Európa egyik legsunyibb, legkártékonyabb, legéletszerűtlenebb, legbetarthatatlanabb és legbetartathatatlanabb törvénye, ami nevetségessé teszik azokat, akik megszövegezték, és munkájuk végzésére bizonyítottan alkalmatlanná mindazokat, akik megszavazták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. november 01. 20:39
Mi a baj Gábor? Védik a magánéletedhez való jogodat. Zavar?
Fakutya Vigyora
2015. március 01. 11:56
Honnan jött ez, Burundiból? Ez a világ minden jogállamában igy van.
Ellensúly
2015. március 01. 11:56
Nagyon hiteles demokratikus országokra, emberi jogokra hivatkozni egy tömeggyilkos profilképével.
bimmer
2015. március 01. 11:56
Gabi, beégtel, szép csendben tűntesd el azt a cikket, mintha mi sem történt volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!