Gyurcsány csókoltat

2015. február 23. 19:26

Nem kizárható, hogy Gyurcsány Ferencből lesz még miniszterelnök, de isten óvja meg ettől Magyarországot, ha lehet.

2015. február 23. 19:26
Tanács István
Népszabadság

„Nem kizárható, hogy Gyurcsány Ferencből lesz még miniszterelnök, de isten óvja meg ettől Magyarországot, ha lehet. Akkor kerülhetne hatalomra, ha a nép az utcáról indulva akarná elkergetni Orbánt – nem pár ezren, hanem milliónyian, és senki más alternatívája nem lenne az ellenzéki oldalon.

Gyurcsány ugyanis – azon az egy lényeges tényen kívül, hogy ő nem Orbán –, akárhány pontot ír is a sokadik kívánságlistájába, nem tud hitelesen olyat mondani, amiért még egyszer megválasztanák. Mondhatja, hogy így meg úgy a jövő polgári Magyarországa –, a társadalmat egy érdekli: lesz-e abban állása a fiúnknak, unokánknak, és mennyivel keres majd kevesebbet, mint egy osztrák ugyanazzal a munkával?

A többi hablaty. A nyugatos Magyarország, a teljesítmény, a demokratikus jogállam, a bal- és jobboldali polgári eszmények lózungja – általános társadalmi biztonság nélkül csak annyit jelent, hogy Gyurcsány jobban szeretne újra hatalmon, mint egy frakció nélküli törpepárt vezérének lenni. Mondjuk, azon elgondolkodtam pár pillanatig, hogyha úgy dobná a kocka, kivel kezdené a DK az elnöke által beígért oligarchamentesítést.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. február 24. 09:02
Pedig hatalmon kevés olyan hithű seggnyalója volt, mint a Népszabó. Sic transit gloria mundi!
qccqccqcc
2015. február 24. 08:23
Nyihihi! Beszartatok, mi, a mini baloldali maradék pártok versenyfutásától, hogy kinek köszönhető az ultra radikális szopósszájú győzelme-:)
Csigorin
2015. február 24. 08:16
Reg lajkoltam mar nepszabot. Istent ebbol viszont hagyjatok ki. Ti tudjatok megovni ugyanis ettol az orszagot, nem hagyva hogy a futobolond a hatatokon felkapaszkodjon.
marós
2015. február 24. 07:51
Aki Készre szavazott az sületlen volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!