Visszabeszélők

2015. február 27. 14:59

Nem nagyon tudom tisztelni azokat a politikusokat, akik ha kikerülnek a pikszisből, már másnap „megvilágosodnak”.

2015. február 27. 14:59
Somfai Péter
Népszava

„Nem nagyon tudom tisztelni azokat a politikusokat, akik ha kikerülnek a pikszisből, már másnap »megvilágosodnak«. Amíg a zakójukon a tisztségükkel járó sok csillagot viselték, amíg a szolgálati autó éjjel-nappal a rendelkezésükre állt, csillogó szemmel, arcra fagyott, alázatos mosollyal csüngtek az »előljáró« minden szaván.

Szeretném előrebocsátani: a jelenség rendszerfüggetlen. Nem akarok messzebbről példákat hozni (noha, tehetném) elég visszamenni a rendszerváltás első napjaiig, amikor egymást lökdösve jöttek-mentek a damaszkuszi úton az addig tisztelettel övezett, majd megtérő politikusaink. Hadd ne említsek másokat, mint az élen menetelő korábbi megyei titkár - Népfront elnök - politikai bizottsági tag - minisztert; vagy az egykori berlini, moszkvai nagykövetet, külügyi KB titkárt; az MSZP-ből jobb szélre került politológus egyetemi tanárt; a korábban szépen elismert, az aczéli kultúrpolitika előtti hajbókolástól sem távol álló írókról, művészekről, na és persze pályatársainkról nem is beszélve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. február 28. 06:28
Angyan, Jeszenszky, Simicska...
Ellensúly
2015. február 27. 19:26
Kivételesen egy olvasható, sőt értelmes írás a Népszavából. Ilyen is létezik?!
Valodi
2015. február 27. 18:14
"egyszer eljutunk addig az ideális állapotig, amikor a kormányzat módszereivel egyet nem értő politikus – mint ... a volt mezőgazdasági államtitkár - köszön szépen és veszi a kalapját." Sose hittem volna, hogy a Fidesz kiátkozása után éppen a Népszava fogja jó példaként elismerni dr. Ángyán József tanár úr tisztességét!
GV0917
2015. február 27. 16:54
Fizikai képtelenségnek tűnik, de tényleg vannak emberek, akinek szőrös a nyelve! Annyi segget síma nyelvvel? Na ne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!