Merénylet a politika ellen

2015. február 10. 09:24

Ha Simicska Lajos, Orbán Viktor egykori jó barátja és katonatársa, a Fidesz korábbi legfontosabb embereinek egyike azt állítja a miniszterelnökről, hogy meg akarja öletni, annak súlya van.

2015. február 10. 09:24
Sabater
hvg.hu

„Persze hír az is, hogy Simicska Lajos keresetlen szavakkal illette Orbán Viktort. Sőt, valószínűleg több kattintást és nagyobb nézettséget hoz, jobban eladható sztori. De a különböző testnedvekhez való hasonlításnál sokkal érdekesebb, hogy Simicska valami egészen máshoz is hasonlította Orbán Viktort: maffiafőnökhöz, aki hatalma megtartása érdekében a politikai gyilkosságtól sem riadna vissza.

Nehéz olyat is állítani, hogy Simicska megbízható forrás lenne, hiába keringenek alátámasztottnak látszó pletykák, hogy ez a kormány – például Lázár János az RTL-lel való tárgyalás során – olyan eszközöket is bevet a zsarolástól a megfélemlítésig, amelyek nem tartoznak a hagyományos értelemben vett kormányzás eszköztárába. Ha Simicska Lajos, Orbán Viktor egykori jó barátja és katonatársa, a Fidesz korábbi legfontosabb embereinek egyike azt állítja a miniszterelnökről, hogy meg akarja öletni, annak súlya van. Még akkor is, ha Simicska Lajos vélhetően ideges volt.

Innentől kezdve három lehetőség képzelhető el. Az első, hogy Simicska Lajos nem tartja komolynak a fenyegetést, csak ártani akart Orbánnak. Ez lehetséges, de elég sokféle eszköz áll rendelkezésre a közösen megélt, politikailag is kínos történetek elmesélésétől mondjuk annak megszellőztetéséig, hogy Orbán Viktornak a vagyonnyilatkozatával ellentétben nem 940 ezer forintos megtakarítása van, hanem mondjuk ennek tízezerszerese. A második lehetőség, hogy Simicska valóban tart egy merénylettől, és ezt hirtelen felindulásból formába is öntötte, ami nem kizárható. A harmadik ennek továbbgondolt változata: Simicska éppen azzal akarta magát bebiztosítani, hogy előre felveti egy merénylet lehetőségét – azaz ha valódi fizikai sérelem érné, mindenki Orbánt és körét sejtené a dolog mögött. Ezt a maffiavádat pedig még Magyarországon sem lehet súlyos politikai következmények nélkül túlélni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. február 10. 21:16
Ha bárki azt állítja, hogy a hvg-nek súlya van, az nem látott mérleget.
Fakutya Vigyora
2015. február 10. 18:44
Lajos a sziától fél. De attól ti is.
puszika
2015. február 10. 17:07
Én nem tudom hogy van ez,de ezeknek a kommunistáknak mindig előjön a megöletési szindróma. Persze volt kitől tanulniok,Sztálin,Berija,Jezsov meg a többinek is egy srófra járt az agya.
Bikavér
2015. február 10. 14:37
Simlicska Bajos bácsi nadrágtartót reklámoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!