Tervezet a DEKA „ön”-definíciójára

2015. február 17. 18:47

A DEKA MINTA: mintaadó kíván lenni, a részvételi demokrácia kifejlesztése, a népi politizálás, az emberi hang, és a teljes, demokratikus nyilvánosság tekintetében.

2015. február 17. 18:47
Lovas Zoltán
Facebook

„Tervezet a DEKA »ön«-definíciójára:

»Kik vagyunk?

1/ A DEKA CIVIL ÖSSZEFOGÁS: 

melyben szabad magyar polgárok egyesülnek, s mely zászlajára a Rákóczi szabadságharc nyomán a „Pro patria et libertate”, illetve a felvilágosodás nyomán a „Szabadság, egyenlőség, testvériség” szent jelszavait tűzi.

2/ A DEKA KÖZÖSSÉG: 

az ország újra-demokratizálásárt. Olyan közösség, mely önmagát építi, s a részvételi demokrácia talaján áll. Közösség a gondolkodásban, a cselekvésben, az értékekben és a célokban, az emberi szolidaritásban.

3/ A DEKA MOZGALOM:

a szegénység leküzdésért. Nemcsak vitaklub, hanem országos és tömeges részvétel megcélzó mozgalom. Nem új párt, de gyűjtőmedre kíván lenni minden magyarországi demokratikus erőnek.

4/ A DEKA MŰHELY:

olyan innovatív, kreatív, elemző szellemi műhely, amely politikai alternatívát, programokat dolgoz ki, illetve alkotó módon reagál a mindennapok valóságára.

5/ A DEKA INTEGRÁCIÓS FÓRUM és HÍD:

olyan szellemi- és erőcentrum, amely a korosztályok, a pártok, a pártok és a civilek, a civil mozgalmak között híd, és megértési-megértetési fórum kíván lenni, azért, hogy az így megvalósuló mélységi, programalapú összefogás felváltsa a széthullást, a széttagoltságot, és a petyhüdtséget.

6/ A DEKA MINTA:

mintaadó kíván lenni, a részvételi demokrácia kifejlesztése, a népi politizálás, az emberi hang, és a teljes, demokratikus nyilvánosság tekintetében.«

(Kérlek benneteket, hogy írjátok meg véleményeteket, kiegészítéseiteket, hogy azokkal gazdagítva szülessék meg az öndefiníció.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. február 19. 08:07
DEKA! Kérlek Benneteket, hogy az ön-definíciót töltessétek meg tartalommal azokkal, akiktől vétetett a DEKA. Köztudott, hogy kik azok. A demokráciát nem mímelni kell és játszani vele, hanem gyakorolni.
odysseus
2015. február 18. 12:49
"(Kérlek benneteket, hogy írjátok meg véleményeteket, kiegészítéseiteket, hogy azokkal gazdagítva szülessék meg az öndefiníció.)” Mezőgazdasági segédmunkási pozíciót tudnék elképzelni, egy hátrányos helyzetű kistérségben, amit egy egyelőre számotokra ismeretlen kapa nevű eszközzel tudtok végezni. Se írni, se beszélni nem kell, sőt ezek csak hátráltatnak, de legalább nem okoztok több kárt a nemzetgazdaságnak, sőt (természetesen erős szakmai instruatív kontrollt feltételezve felettetek) a magatok szerény eszközeivel még hozzá is járulhattok annak sikeréhez. További előnye, hogy nem kell a megszülető öndfiníció fogalmával bajlódnotok, de egy kis ügyességgel a fent említett eszközzel kis medreket is készíthettek.
Morgen
2015. február 18. 12:13
Akkor most jó dolga lesz a demokráciának! DEKA-ra mérik. Önmaguknak.
anaphylaxiás sokk
2015. február 18. 11:03
Újabb önterápiás kisérlet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!