„Én egyébként még mindig nem tudom, hogy a száraz tokaji – ezen belül különösen a furmint – képezi-e a magyar borok felemelkedésének zálogát, és távolmaradásomból kifolyólag a mai napon nem is válok okosabbá ebben a kérdésben. Több mint egy évtizedes dilemma immár ez, minden adandó alkalommal szívesen polemizálnak róla az úgynevezett borbuzik.
Akkortájt kezdődött, amikor Szepsy István piacra tette a Királyudvar-féle 2000-es Úrágya furmintot, majd kisvártatva programot hirdetett. (Képzeljétek el, azt a bort én még hordóból kóstoltam először Tarcalon, és majd elájultam a gyönyörűségtől.)
Ami tény: sok tucatnyi borászat mutatta meg magát azóta a műfajban, kiváló termékekkel, a forradalom mindazonáltal inkább csak lokális jelleget mutat. Vagy maximum országosat. Ilyenek ezek a borforradalmak napjainkban!”