A LÉT elviselhetetlen könnyűsége

2015. február 16. 13:48

Szomorú, hogy egy modern progresszív párt továbbra is az egyik legkárosabb magyar beidegződést nyomja: hogy nekem az JÁR.

2015. február 16. 13:48
Edward Blake
Spíler

„Zuglóban meg lehet élni 26 ezer forintból?

Zuglóban persze nem voltak ennyire bátrak. Nem teljesen értjük, hogy az a párt, amelyik elsőszámú szlogenjévé tette, hogy „nem lehet Magyarországon 47 ezer forintból megélni”, az most miért látja jónak a 26 ezer forintos alapjövedelmet? Ha 47 ezer forint semmire sem elég, akkor mire elég a 26 ezer forint?

De mintha nem ezzel kezdte volna a XIV. kerületben Karácsony Gergely. Mivel akkor is? Ja igen a saját fizetésének a megemelésével.

A  »NEKEM AZ JÁR« régi populista kultusza

Nagyon szomorú, hogy egy modern progresszív párt továbbra is az egyik legkárosabb magyar beidegződést: hogy nekem az JÁR. A jövedelem nem jár, hanem azért meg kell dolgozni. Persze nem meglepő, hogy ezzel a hihetetlenül populista intézkedéssel kampányol a PM, hisz jelenleg a támogatottságuk nem mérhető.

Ha már egyszer elindultunk a segély helyett munka irányába, akkor ne forduljunk vissza.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gubenc
2015. február 16. 20:21
A rászorulók helyett sokkal jobb az oligarchákat pénzelni, mert az olyan igazságos. Ebben is minket utánoz a nyugat, mert ott meg a spekulánsokat és bankokat tömik pénzzel. És közben megy a sírás, hogy nem növekszik a gazdaság ott sem, meg itt sem. Akinek nincs munkahelye, az dögöljön meg, mert ő tehet róla. Kísértet járja be Európát, a neoliberalizmus kísértete. Most pedig mehet mindenki vissza tanulmányozni az összeesküvés elméletét, hogy milyen szemét dolog az a kapitalizmus.
ptrfarkas43
2015. február 16. 19:36
A munkát, kenyeret jelszóból a munka áthúzva, így talán jobban harap a választópolgár.
tas0125
2015. február 16. 18:03
Nem értem egyesek úgy érzik a munka terhes. Aki már próbálta egy ideig, meg se lehet nélküle jó ízűen élni! Kinek akar kedveskedni ez a -1 %-s csitri!
Pinter68
2015. február 16. 16:44
Egy progresszív, magát dedikáltan is baloldalinak tartó párttól, amelyik hisz abban, hogy a leghátrányosabb helyzetűeket direktben is támogatni kell, miért is lenne idegen gondolat az alanyi jogon járó alapjövedelem? Arról nem is beszélve, hogy legkevésbé sem a PM találta ki. http://hu.wikipedia.org/wiki/Felt%C3%A9tel_n%C3%A9lk%C3%BCli_alapj%C3%B6vedelem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!