Lehet a furmint a magyar csodafegyver?

2015. február 12. 13:55

Kell a jóivású, nagy mennyiségben előállítható, 5-10 eurós áron mért furmint! Hazai fogyasztásra mindenképpen, de exportra is.

2015. február 12. 13:55
Bognár Attila
Borászportál
Ha a furmint mellett tesszük le a voksot, akkor az alábbiak nem kerülhetőek meg:
  • Definiálni kell a száraz furmint termékpalettát, az alaptól a dűlőszelektált csúcsokig.
  • Ehhez minőségi paramétereket, eredetvédelmet kell rendelni, a jelenleginél sokkal jobban definiált és sokkal szigorúbb termékleírásokkal, amit borvidéki szinten érvényesíteni lehet.
  • Nagyjából meg kell határozni egy kb. éves palackszámot a termékpaletta minden sávjában, és azt hogy mindezzel kiket célozunk meg, és milyen áron. 
  • Fel kell készülni az évjárathatásokra, mi történik, ha egy extrém rossz időjárású évben a palackmennyiség jó része kiesik. 
  • Meg kell határozni, hogy mi, illetve miből mennyi megy a hazai fogyasztóknak, és mi a nemzetközi piacra. 
  • Valamit kezdeni kell az édes bor és száraz fehér bor vonallal, mind a kettőre koncentrálunk, vagy csak egyikre. Ha mindkettőre, akkor ezt hogyan tesszük, párhuzamosan, vagy egymástól elválasztva.
  • Kezdeni kell valamit az eltérő borvidékeink eltérő karakterű furmint kérdéssel.
  • Közösségi, helyi, borászati szintű marketing kell, mely mögé finanszírozási forrásokat szükséges rendelni.
 

Megannyi eldöntendő kérdés és teendő. Sok még a munka, az út elején vagyunk.

Amerika választ! Kövesse élőben november 5-én a Mandiner Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!