Húsz éve is

2015. február 16. 18:35

Húsz év távlatából sem firtatja az immár ellenoldali politika, vajon miért is vállalta az akkori szocialista kormány 2015-ig olyan hatalmas mennyiségű gáz átvételét az oroszoktól.

2015. február 16. 18:35
A szerk.
Népszabadság

„Húsz év távlatából sem firtatja az immár ellenoldali politika, vajon miért is vállalta az akkori szocialista kormány 2015-ig olyan hatalmas mennyiségű gáz átvételét az oroszoktól, ami meglehetős derűlátáson alapult, és túl is csordul a lehetőségeinken.

Azt gondolták, hogy a magyar polgároknak és a gazdaságnak is olyan jól megy majd, hogy szükség lesz a hatalmas mennyiségre. Az 1995-ben, az akkori feltéteknek megfelelően kötött szerződés alapján idén akár 18 milliárd köbméter gáz átvételére lennénk kötelesek.

Ezt a megállapodást hosszabbítaná meg Orbán Viktor. Miközben a tényleges fogyasztás ennek kevesebb mint a fele. Az eredeti szerződés szerint ráadásul az át nem vett mennyiség jó részét is ki kell fizetni. Ténylegesen most azért nem. A felelősség kérdése mégsem merül fel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. február 16. 20:42
Megint ostoba a Népszabó. Maga Tóbiás eeetárs jelentette be, Orbán nem tárgyal hosszú távú gázszerződésről. Másról tárgyal. Gáz, találgatás, újabb pofára esés.
puszika
2015. február 16. 19:40
Tisztelt Szerk! A kezetek már megint előbb járt mint az eszetek,jó kommunista módjára! Még szerződés sincs,de ti már tudjátok a tutit!
tas0125
2015. február 16. 19:16
Most 16 ban mi lesz? Ennyiért és ennyit. Megpróbáljuk Ukrajnának? De az nekik is drága! Most mi a franc lesz? Ha Viktor talán megoldja valamiért úgy is problémának látják a bal kezűek. Nagyagyvonalúságuk örökké velünk él! Mik bukkannak még elő? Gyufa, te biztos tennél valamit és még mindig a parlamentben vagy! Gyufa, te drága jó ember!
balbako_
2015. február 16. 19:01
Húsz évvel ezelőtt is volt Népszabadság. Akkor kussoltak. Most miért nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!