Feltámad a charta

2015. január 30. 10:56

Napjainkban pontosan akkora diktatúraveszély van, mint amekkora fasisztaveszély volt húszegynéhány évvel ezelőtt. Nem csoda, hogy a Demokratikus Charta újjáalakult, most éppen Deka néven.

2015. január 30. 10:56
Ugró Miklós
Magyar Hírlap

„Annak feltartóztatására alakult meg a Demokratikus Charta. »Ha elered a barna eső, kinyitjuk a charta esernyőjét« – mondta Konrád György. Napjainkban pontosan akkora diktatúraveszély van, mint amekkora fasisztaveszély volt húszegynéhány évvel ezelőtt. Nem csoda, hogy a Demokratikus Charta újjáalakult, most éppen Deka (Demokratikus Kerekasztal) néven. Nem ez a charta első feltámadása, jobboldali kormányzás idején rendszeresen nyitogatják az esernyőt. Legutóbb három éve a Baloldali Kerekasztal a Változásért (Baka) próbált egységes baloldali fórumot összehozni, igaz: pártalapon, míg a Deka civil társulatként szereti előadni magát. Remélik, hogy az elnevezésük nem a politikai súlyukra utal, hiszen az ambícióikat nézve a megatonna is túl könnyű titulus lenne.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. január 30. 18:47
walking dead
várúr
2015. január 30. 18:14
Baka... Deka... Mi van még hátra? A Kaka, vagy Káka (Kártékonyak Kerekasztala). Esetleg a Kuka (Kukérékoló Kabaré).
1120
2015. január 30. 15:13
"Napjainkban pontosan akkora diktatúraveszély van, mint amekkora fasisztaveszély volt húszegynéhány évvel ezelőtt. Nem csoda, hogy a Demokratikus Charta újjáalakult, most éppen Deka néven." Azért 2 nagy különbséget látok. 1. Ezt a mesét nagyon sok emberrel még egyszer már nem lehet megetetni. 2. A "másik oldalon" pedig nem egy halálos beteg, ráadásul megfelelési kényszeres, lagymatag miniszterelnök áll, hanem egy egészséges, hihetetlen munkabírású, ereje teljében lévő, elképesztően karizmatikus, a szó valódi értelmében VEZETŐ államférfi. Egyetlen komoly hibája szerintem az, hogy nem mindig dönt jól személyi ügyekben, ráadásul amikor ez már az ő számára is kiderül, még akkor sem nagyon akaródzik önkritikát gyakorolni... De (ezzel együtt is) SOHA ROSSZABBAT! (Márpedig a másik oldalon - minden körülményt figyelembe véve - most csak rosszabbak vannak.)
kuwiq
2015. január 30. 15:00
BAKA, DAKA további alternatívák: FAKÓ, BUKÓ, RIP
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!