Ötezer forint

2015. január 09. 07:29

Az úthasználati díj ügyében kezd a tetőfokára hágni a hangulat Magyarországon. Amennyiben pedig márciusban blokád is lesz, csúcspontjára juthat a hecckampányban résztvevők eufóriája.Itt ugyanis lassan másról sincs szó, mint hecckampányról.

2015. január 09. 07:29
Szajlai Csaba
Magyar Hírlap

Szó se róla, még az óév utolsó hónapjaiban hatékony tájékoztatási kampányba kellett volna kezdeniük az állami szerveknek arról, hogy milyen változások lesznek 2015-től, és nem bosszantani autósok százezreit az újdonságokkal.

Ugyancsak alapos előkészület szükségeltetett volna a megyei matricák értékesítése kapcsán is. Nem kell ahhoz nagy tudomány, hogy ismeretet terjesszenek az illetékes állami szervek a vásárlás körülményeiről: például hol, milyen töltőállomásoknál lehet azokat beszerezni, kikre-mikre vonatkozik. Továbbá: ha már tumultusok alakultak ki a beszerzéseknél, legalább az információáramlás legyen világos, egyértelmű. Táblázzák ki az újdonságokat, feliratozzák azokat. S mit jelent a pótdíj, az jogszerű-e? Amennyiben pedig az autós társadalom nem érti a módosítások lényegét, akkor tartsanak az érintettek naponta tájékoztatót, üzemeltessenek ideiglenes honlapot, mutassanak fel alternatívát arra az esetre, ha a szolgáltatók nem bírják a rohamot et cetera.

Eközben az illetékes tárca tegye többször is egyértelművé, hogy ha lesznek is módosítások a rendszerben, azok mikortól lépnek pontosan hatályba, valamint a szakterület érintettjei lehetőleg ne cáfolják, hanem inkább erősítsék az általuk elmondott kommunikáció lényegét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. január 09. 19:41
Nem semmi, aki ezt védi...Bizonyára megfizetik. Aki nem a falvédőről jött le, nagyon jól tudja, micsoda előkészítetlenül vezet be a 2/3 bármit. Városokat elkerülő szakaszokat fizetőssé tenni, reptérre vezető utat..Egy vasi 16 km miatt vegyen megyei matricát??? Egy veszprémi meg 7 km miatt, ha egy évben arra téved egyszer? Vágják a fiúk azt a fát...
Raven
2015. január 09. 18:51
Szerintem az autópályát használók 90%-a az autópályadíjat elszámolja a cégei költségei között, de állítom, hogy a ők a legfelháborodottabbak.
miaturo
2015. január 09. 18:36
Ami az 5000 forintot illeti: Sok-sok 5000 forintot varrt már a nyakunkba ez a kormány. Most nem beszélve egyéb gaztetteiről.
miaturo
2015. január 09. 18:35
Nem lehetne ezt a Csák Mátét kitiltani? Egyáltalán hogy kerül ide???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!