„Nosztalgikus emlékeimben előrémlenek azok az idők, amikor a hús árát az MSZMP KB Politikai Bizottsága állapította meg, és az egyszeri vicc szerint Kádárnak az volt a véleménye, hogy lehet a hús ára 46 forint, lehet 66 forint… csak 56 ne legyen!
Valami ilyesmire lenne szükség napjainkban is.
Vagyis először is a zsemle és egyéb pékárúk árát állapíttassa meg Rogán Antal frakcióvezető úr kötelező erővel, jogszabályilag, méghozzá kétharmados törvénnyel, hogy a gonosz baloldal később nehogy vissza tudja csinálni. De talán legjobb ezt mégis alaptörvényi szinten rendezni, az még biztosabb. (Előtte esetleg nemzeti konzultáció keretében meg is lehetne kérdezni az embereket, hogy árcsökkenésre vagy árnövekedésre szavaznak-e.)
E péktörvény arra kötelezné a kereskedőket, hogy a vásárlók számára minden eladott kifli, stb. mellé pontos kimutatást mellékeljenek két példányban, amelynek tartalmaznia kellene kellő részletezéssel, jól olvashatóan a ráfordítás összegét (felhasznált alapanyagok árát és energia+ egyéb rezsi költségét) és a haszon összegét is, valamint azt is, hogy a vásárló egy-egy péksüteménynél a Fidesz kormányzat jóvoltából mennyi összeget takarított így meg.
E rendelkezések ellenőrzésére buciügyi kormánybiztos kinevezése lenne indokolt, később pedig megfontolandó lenne egységes profilú Nemzeti Pékboltok kialakítása, amelyeket aztán hasonló elvek alapján oszthatnának szét híveik között, mint a trafikokat.”