Alapvető vizsgálatot mulasztott el a BKK

2015. január 15. 14:46

Értetlenül állunk az előtt, hogy az előző BKK-vezetésnek miért nem rendelte el ezt az alapvető vizsgálatot. Mulasztásuk közvetve a budapesti utasok életét, testi épségét tehette volna kockára.

2015. január 15. 14:46
MSZP
MTI

Megdöbbenve értesültünk róla, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) alapvető vizsgálatot mulasztott el az 1-es villamos Rákóczi hídi átvezetésénél. Az új villamosszakasz átadása előtt néhány héttel így nem tudjuk, hogy a híd elbírja-e egyáltalán a villamosforgalmat.


A mulasztás súlyosságát mutatja, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság a BKK helyett is elrendelte a híd próbaterhelését. Értetlenül állunk az előtt, hogy az előző BKK-vezetésnek miért nem rendelte el ezt az alapvető vizsgálatot. Mulasztásuk közvetve a budapesti utasok életét, testi épségét tehette volna kockára. 

Felszólítjuk a BKK új vezetését, hogy a jövőben lényegesen körültekintőbben járjanak el, és a Rákóczi hídi villamosszakaszt is beleértve minden fejlesztést csak akkor adjanak át a budapestieknek, ha azok minden kétséget kizáróan elkészültek, használatuk tökéletesen biztonságos!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. január 16. 08:30
Ma hallottam a rádióban, hogy a nehezebb villamosokat nagyobb sebességgel fogják áteregetni a hídon, konkrétan 70km/h-val. Ez felveti a dinamikus terhelés komoly növekedését, ami miatt az eljárás akár indokolt is lehet. De az is benne van , hogy csak egy újabb időhúzó akció, mint a combinók fékügye volt - és ez tűnik valószínűbbnek.
kuwiq
2015. január 15. 20:47
Ennyire nem lehetnek idióták. Anno a demszkij eleve úgy építtette, hogy az 1-es átmegy rajta, csak szokás szerint kifogytak a pénzből. A híd közepe eleve úgy van tervezve, hogy egy vágánypár fut majd végig rajta. A fidesz is feszegeti a határokat az utóbbi időben, de ennyire messze az épelméjűségtől szerintem senki sincs a maszopon kívül.
puszika
2015. január 15. 16:20
Az mszp-ben csak statikus mérnökök vannak????
ellenforradalmár
2015. január 15. 16:18
Ezek szerint a "bajai videó"-t már kiheverték az elvtársak. Akkor is ekkora volt a pofájuk, és aztán...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!