Kedves Német Tamás!

2015. január 26. 09:30

Szeretném értesíteni arról, hogy – noha akarata ellenére – többrendbeli örömet okozott nekem vasárnap este megjelent cikkével.

2015. január 26. 09:30
Mihancsik Zsófia
Galamus

Szeretném értesíteni arról, hogy  noha akarata ellenére – többrendbeli örömet okozott nekem vasárnap este megjelent cikkével (Orbán Viktor nyugodtan aludhat).

Örülök, hogy az Index tudomást vett a Galamusról. Szerény vagyok, beérem azzal is, hogy Ön volt olyan kedves megemlíteni a nevemet, sőt az írásomat is. Megszoktam ugyanis, hogy a nagy portálok csaknem mindegyike úgy vesz át tőlünk, a kicsitől, szegénytől és láthatólag mélyen lenézettől többnyire a külföldi cikkfordításainkból származó információkat, sőt mondatokat, hogy még a nevünket sem említik meg. Nevezhetem a nevén is a dolgot: lopnak tőlünk. (Be tudom bizonyítani.) Mert szakmai tisztesség nincs, csak haveri vagy brancsbeli. Arra ugyanis mindig kínosan vigyáznak, hogy amikor egymástól vesznek át híreket, pontosan hivatkozzanak. Most megtört a jég, igaz, pusztán azért, hogy Ön az anyámba küldjön el engem (hogy az Önök nyelvén beszéljek).

Örülök másodszor is annak, hogy ilyen sikeresen és hatékonyan igazolta mindazt, amit az előző, Ön által is hivatkozott DEKA-írásomban feltételeztem. Hogy ugyanis a Demokratikus Kerekasztal, a DEKA – amely a cikkem írásakor még csak a kezdeményezés állapotában volt – ugyanolyan ellenséges sajtókörnyezetben fog működni, ahogyan eddig minden kezdeményezés, amelyet nem huszonöt év alatti maszületett »civilek« követtek el. (...)

Kedves Német Tamás! Sajnálom, hogy Önön kell elvernem a port, mert Ön valószínűleg nem tehet róla, hogy ilyen, ha egyszer sohasem találkozott másfajta szemléletmóddal és szakmai etikával, amióta az újságíró, pláne a politikai újságíró szakmát műveli, mint azzal, amelynek a képviselőjéül szegődött. Engedje meg, hogy jóindulatom jeleként adjak egy tanácsot: tartson önmagától három lépés távolságot. Ezt hívják önreflexiónak. Nézzen rá olykor kívülről is önmagára, és kételkedjen néha. Nem külsődleges jegyekből, csakis kételkedésből születhet igazi önazonosság és magabiztosság.

Amiben viszont egyértelműen megemelem a kalapomat Ön előtt, az a címadáshoz való érzéke. Én is úgy látom, hogy amíg Ön tudósít a DEKA összejöveteleiről, Orbán Viktor nyugodtan alhat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
javellino
2015. január 26. 18:28
Nem kelletek ti már senkinek. Lassan két éve a "progresszív-fiatal, friss "média kicikizte a szárszói múmiák, zombik divatbemutatóját. Akkor is kissé idegesek lettetek. Látod nyanya,benneteket az ág is húz. Szépen vonuljatok be valami aggothonba, és örüljetek annak ha nem csináltok be amikor éppen a klozetra csoszogtok. Apropó ! Bő két éve azon jajongtatok, hogy meg fogtok szűnni. Sorosék, meg a norvégok még nem zárták el a pénz infúziót ? Na hess, álmodjatok szépeket !
vizesnyolcas
2015. január 26. 13:54
Kedves Mihancsik Zsófia! A jóindulatom jeleként kérem, hogy Ön is fogadja meg a saját tanácsát: "tartson önmagától három lépés távolságot. Ezt hívják önreflexiónak. Nézzen rá olykor kívülről is önmagára, és kételkedjen néha."
qccqccqcc
2015. január 26. 13:26
Nene! Jól emlékszem, hogy ti megszűntetek önként?
balbako_
2015. január 26. 13:10
Az Index megnézte a halva született csecsemőt és elmondta halva született. Mihancsik meg szoptatná a hullát. A normális ember meg kérdi mi közöm hozzá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!