Lovas: Lesz magyar adása a Russia Todaynek

2015. január 22. 11:11

Lovas István bejelentése szerint döntöttek arról: lesz magyar adása az RT globális orosz televíziónak. Az RT sajtóosztálya az Index kérdésére viszont azt közölte: tervben sincs, hogy magyar nyelvű csatornát indítanának.

2015. január 22. 11:11

„Döntés született. AZ RT (korábban Russia Today) globális orosz televíziónak lesz magyar adása” – közölte a Facebookon csütörtökön Lovas István.

214. december 24-én már utalgatott rá szintén a Facebookon, hogy januárban lesz egy bejelentés, „amelynek hatalmas jelentősége és visszhangja lesz. Még külföldön is. Mégpedig pozitív nagyon sokak számára, jóval kevesebbeknek pedig annak merőben az ellenkezője. A külföldi sajtó természetesen az utóbbi csoport érzését és véleményét fogja tükrözni”.

Lovas még tavaly szeptemberben nyílt levelet is írt Vlagyimir Putyinnak annak érdekében, hogy az RT-nek legyen magyar nyelvű adása. Mint akkor fogalmazott: „Finanszírozni egy ilyen adót Önöknek semmiség lenne, főként úgy, hogy még egy picit megemelnék a földgáz árát azon országoknak, amelyek a leghangosabban kiabálnak országa elleni szankciókért.”

Mégpedig pozitív nagyon sokak számára, jóval kevesebbeknek pedig annak merőben az ellenkezője. A külföldi sajtó természetesen az utóbbi csoport érzését és véleményét fogja tükrözni.

FRISSÍTÉS

Az Index telefonon kereste meg az ügyben az RT sajtóosztályát, akik viszont azt állították: nem hallottak arról, hogy magyar nyelvű adás indulna, sőt, szerintük egyáltalán nincs tervben ilyesmi.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2015. január 25. 19:08
Nem baj.
Droite
2015. január 25. 19:08
Amerikaban a legnezettebb hirmusor a CNN, BB utan.
Ultima Ratio
2015. január 25. 19:08
Mehetsz a hídfőre olvasni a ruszki hülyeségeket nyugodtan.
Ultima Ratio
2015. január 25. 19:07
Ha becsukod a szemed akkor nem létezik homoszexualitás, marihuana és amerikai négerek sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!