Az athéni barom

2015. január 27. 17:02

Innentől kezdve beszélhetünk arról, hogy a dél-európai ország történetében először a szociáldemokratáktól balra álló tömörülés vezetésével alakult kormány.

2015. január 27. 17:02
Kristály Lehel
Magyar Hírlap

„A frigyből néhány óra leforgása alatt megszületett az első utód is – mi más, egy öszvér. A nevén még vitatkoznak, de minden bizonnyal az, hogy »Ciprasz«, benne lesz. Sőt, az is, hogy »kabinet« vagy »kormány« – ahogy tetszik. 

Nos. Innentől kezdve beszélhetünk arról, hogy a dél-európai ország történetében először a szociáldemokratáktól balra álló tömörülés vezetésével alakult kormány. Mielőtt azonban még idejekorán eldöntenénk azt, hogy Athénban merre van innentől kezdve előre, azt se feledjük, kik a parlamenti támogatói. 

Minden második protest szavazó görög nő jelenkori bálványa ugyanis, a radikális baloldali Sziriza pártot irányító negyvenéves Alekszisz Ciprasz a szélsőjobboldalon politizáló Független Görögökre bízta ezt a nem túl hálás feladatot. Innentől kezdve ha jobban megnézzük, bizony sántít az az öszvér, és eléggé kancsal is. Csak idő függvénye, hogy mikor gabalyodnak össze a lábai, vagy téveszti el a külföldi hitelezők által igencsak szűkre szabott ösvényt.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!