Ez így nem fog menni!

2015. január 19. 15:45

Kedves Ferge Zsuzsa, Lovas Zoltán, Iványi Gábor, Horváth András, ez így nem fog menni!

2015. január 19. 15:45
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Fricz Tamás blog

„A fent nevezett hölgy és urak sajtótájékoztatót tartottak arról, hogy kis hazánk nagy bajban van, tragédia, forradalom, éhséglázadás várható, s ezért a két politikai tábort összekötő társadalmi minimum kidolgozására, reformokra van szükség. Egyetlen feltételük van »csupán«: Orbán Viktornak március 15-éig távoznia kell. No, ezért komolytalan ez az egész.

Nem kétséges, Magyarországnak éppen az egyik legnagyobb baja, hogy nem egységes, hanem megosztott, sőt vészesen megosztott ország, s éppen e belső küzdelmekben rengeteg energiát veszít el. Holott a nemzeti egységre éppen most lenne igazán szükség, egyfelől a párizsi merénylet utáni nemzetközi káoszban, másfelől, mert még ezekben az időkben sem képes megszűnni a Magyarországgal szembeni támadássorozat, hazánk szuverenitásának megkérdőjelezése.

Ebből fakadóan azok a törekvések, amelyek egy társadalmi és nemzeti minimumra épülnek, elvileg nem elvetendők, nem eleve ördögtől valók. Jómagam például nemrég a Magyar Nemzet hasábjain arról elmélkedtem, hogy jó lenne, ha a két tábor közötti világos különbségek megtartása mellett lennének olyan »népi urbánus« és »urbánus népi« alkatok, közéleti személyiségek, akik képesek lennének a két politika oldal közötti közvetítésre, a másik fél szempontjainak megértésére, és nem el-, de legalábbis befogadására és »bekalkulálására«. (Elismerem: lehet, ez nem több, mint »wishful thinking«, azaz vágyálom.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. január 21. 07:12
Ferge Zsuzsa vagy hatvan éve küzd a szegénység ellen..folytonosan és megállíthatatlanul..érdekes módon a szegénységet még nem sikerült legyőznie, de azt megállapíthatta, hogy ő maga egész jól meg tud élni belőlük. Ahogy elnézem Iványi Gábor is..vagy harminc kilóval több mint egy átlag szegény..
moricka13
2015. január 21. 06:45
Ferge Zsuzsa!Tudassa, hogy 84 évesen milyen módszerrel vagy eszközzel lehet félreállítani bárkit. Mint az óvodások, kilökni a homokozóból, szemébe mondani, hogy nagy a füle? Ilyen erős tetszik lenni?
BőröndÖdön
2015. január 20. 12:55
Oké,tomika,mehetsz vissza a töltődre,a fidesz végbelébe...
toyoda
2015. január 20. 07:08
Ezek a baloldali értelmiségiek q'rva sokat képzelnek magukról, de ez abból ered h. a baloldali média (szokás szerint) "sztárt" csinált belőlük. Ebből merítik azt az abszurditást, hogy kisebbségből (támogatottság hiányában) ultimátumokat küldözgetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!