Győz-e a radikális baloldal Görögországban?

2015. január 28. 08:36

Mivel 2012 óta a Syriza programja és követelései folyamatosan szelídülnek, az is lehetséges, hogy a hatalomba kerülés éppen ahhoz járul hozzá, hogy rendszerkonform erővé váljon.

2015. január 28. 08:36
Döry L.
Fent és Lent

Miközben görög barátunk tolmácsolása segítségével percről percre követhettük az eredményeket egy kivetítőn is, a Syriza esélyeit latolgatva a szocialista fordulat általános esélyeinek mérlegeléséhez jutott el a beszélgetés:

Mivel 2012 óta a Syriza programja és követelései folyamatosan szelídülnek, az is lehetséges, hogy a hatalomba kerülés éppen ahhoz járul hozzá, hogy rendszerkonform erővé váljon. Széles az út a PASOK-ká váláshoz, csengett egybe Gerőcs és Pogátsa véleménye. Ám, ha rendszerellenes erő a Syriza, nem kizárható, hogy megbuktatásának, korai kudarcainak is rengeteg szurkolója akadhat Brüsszeltől Washingtonig. Remélhetőleg nem egy a Pinochet-szerű katonai puccs fenyeget (bár az USA már Görögországban is támogatott egy tábornoki juntát 1967-74-ig). Gerőcs Tamás ezzel kapcsolatban fölidézte hogy reálisabb veszély az, ahogyan Allende elnöksége elején a termelés és a közszolgáltatások leállítása kényszerhelyzetbe hozta a kormányt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drágha Márió
2015. január 28. 10:16
Ennek a Che Guevara-rajongó Ciprasznak még abszolút többsége sincs,îgy nagyon nehéz dolga lesz.Szerintem ezeknek a sziesztázásban és adócsalásban jeleskedő görögöknek most egy Pinochet-féle kemény kezű vezérre lenne szükségük,aki pár év alatt rendet rakna ebben a bazi nagy görög kuplerájban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!