Transzatlanti szabadpiac

2015. január 12. 17:47

A magyar kormány hallgat, hiszen eddig minden létező platformon teljes mellszélességgel támogatta a TTIP-t.

2015. január 12. 17:47
Csiba Katalin
Csiba Katalin blog

„Magyar kormány pedig hallgat...
... hiszen eddig minden létező platformon teljes mellszélességgel támogatta a TTIP-t. A megrendelt Corvinus tanulmány az egyetlen támpontjuk a hasraütésen túl. Ez az anyag egyelőre nem nyilvános, így nem tudjuk, hogy előbb számokat néztek, vagy politikai nyilatkozatokat. Nem tudjuk, hogy van e szektoriális elemzés. A foglalkoztatásbővülési elvárások arra alapoznak e, hogy a bővülő német autóiparnak több csavart szállíthatunk, vagy azt vízionálja e, hogy fellendül a hazai sós sütemény ipar és a hazai kisvállalkozások pereccel árasztják el a transzatlanti keleti és nyugati partot?

Tehát amennyiben helyes az a feltételezés, hogy a TTIP immáron nem csupán egy kereskedelmi egyezmény, amelyet csak és kizárólag a választásokat nagy arányban finanszírozó nagyvállalati szektor erőltet, hanem átalakult a »Szabad Világ Új Szövetségévé«, akkor a 2015-ös tárgyalások nem csak a szakmai tárgyaló delegációk szintjén fognak zajlani a szabályozókról és a vitarendezési eljárásról, hanem lesz egy másik alku szint is a háttérben a tagállami vezetők között. És ez teljesen újrarajzolja az eddig használt térképet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2015. január 13. 08:03
És ha nem termelünk mi is génmódosított növényeket, akkor belerokkanunk a kártérítésekbe. vagy termelünk és szépen elhülyülünk, leépülünk.
antioxi
2015. január 12. 18:56
Csatlakozz az EU-USA közötti szabad kereskedelmi egyezmény (TTIP) tárgyalások menetének nyilvánosságra hozataláért, hogy ne a fejünk felett köttessék azt meg. Csatlakozz itt: https://stop-ttip.org/sign/ Német kezdeményezés. Eddig kb 1,25 millió európai állampolgár csatlakozott és 1,5 millió szükséges ahhoz, hogy az EU kötelezően nyilvánosságra hozza az eddigi tárgyalások részleteit. Csatlakozz!
tango47
2015. január 12. 18:49
"... a bővülő német autóiparnak több csavart szállíthatunk, " Igazán tájékozott a hölgy, tehát teljesen indokolt a blogjából ide idézni. Javasolnám még barátom 8 éves kislányának blogját is, amiben nagyon aranyosan ír Barbijainak fürdőszobájáról.
puszika
2015. január 12. 18:32
Még mielőtt megkezdenénk a vitát kedves Katalin,egy kérdést tisztázni kell! Ön magyar vagy amerikai állampolgár??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!