Lakmusz

2015. január 30. 08:54

Egy kistelepülés polgármestere szétnézett egy boltlánc környékén, érdemes-e betársulni.

2015. január 30. 08:54
A szerk.
Népszabadság

„Egy kistelepülés polgármestere szétnézett egy boltlánc környékén, érdemes-e betársulni. Egy normális országban ez szinte nem is hír. De Magyarországon élünk, és az érdeklődőt Mészáros Lőrincnek hívják. A 2010 előtt még csak középvállalkozó, majd 2010 után milliárdos közmegrendeléseket besöprő Mészáros ugyanis a NER lakmuszpapírja: jelzi, milyen területek felé terjeszkednének a rendszer nagyjai.

Unortodoxia topmenedzserei ugyanis szimbiózisban élnek a politikusaikkal. A Fidesz jogi, adminisztratív eszközökkel gyengíti, kiszorítja a piaci versenytársakat a helyzetbe hozott haveri cégek érdekében, végül a félig vagy teljesen monopolhelyzetbe hozott társaság óriásit kaszálhat – ezt a modellt nem akárki, hanem Demján Sándor vázolta a napokban, érzékeltetve, hogy miként értelmezi ő a miniszterelnök ábrándjait a »magyar hipermarket« létrehozásának szükségességéről.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2015. január 30. 15:11
Nyilván az említett "polginak" még akadtak +milliárdjai amit elfelejtett bevallani, és ki kellene fehériteni vagy legalább is be kellene fektetni.
paraklétosz
2015. január 30. 09:23
A lakmuszpapírt fenolftaleinbe mártották.
balbako_
2015. január 30. 09:02
Ezt hívják tömény rágalmazásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!