Hol ér véget a papa hatalma,és mikor kezdődik az önálló élet?

2014. december 19. 13:45

Ha Ráhel önerőből finanszírozza az iskoláját, akkor miből? Itt most én karriertanácsot szeretnék tőle kérni, hiszen a szállodaiparban az első 3 év alatt nem lehet tizenmilliókat összespórolni.

2014. december 19. 13:45
Szarvas Norbert
IFL, az őszinte gazdaság

„Arról szól a történet, hogy aki belefolyik a politikába a miniszterelnök lányaként és kampányol, az ne csodálkozzon azon, hogy közszereplővé avanzsálva fókuszpont lesz. De a biztosítékot nálam nem ez verte ki, mert pont nem érdekel Orbán Ráhel, az élete és a tervei. Onnantól kezdett nekem érdekes lenni a dolog, amikor kiderült, hogy egy baromi elit iskolában tanul tovább, aminek a díja 58.860 CHF (15M forint). Ha őszinte akarok lenni, akkor egy ideális világban nem rökönyödnék meg azon, hogy egy ország legfontosabb politikusának futja ilyesmire. Ismétlem, egy ideális világban. Magyarország viszont minden, csak nem ideális, amikor papíron a saját vagyonnyilatkozatok alapján Orbán Viktor vagyona alig több, mint az Auchan bármelyik csoportvezetőjéé. Ha pedig így van , akkor miből futja egy olyan elit sulira, amit nem biztos, hogy havi 500-800e forintos netto jövedelemből lehetne finanszírozni egy olyan életszínvonal mellett, mint amit Orbánék is élnek?

Innentől azt gondolom, hogy közügy lett a dologból, hiszen a bevallott s köztudott bevételei alapján nem gondolom, hogy simán tudna a miniszterelnök egy ilyet sulit finanszírozni. (...) Ha Ráhel önerőből finanszírozza a saját iskoláját, akkor merül fel a kérdés, hogy miből? És itt most én karriertanácsot szeretnék tőle kérni, hiszen az ismerőseim szerint kezdőként a szállodaiparban az első 3 év alatt nem lehet tizenmilliókat összespórolni, kivéve ha tulajdonos vagy. De ő nem volt az (papíron)! Ha tényleg ő spórolt össze ennyi pénzt az életszínvonala mellett, akkor valóban autonóm személyként ment el az interjúra, vagy az Orbán nevet váltotta pénzzé? Akkor pedig hol ér véget a papa hatalma,és mikor kezdődik az önálló élet? Akkor, amikor már a pénzt kell felvenni a számláról?”

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik