A család érdeke

2014. december 22. 15:43

Vasárnap majd nem kell sem árufeltöltő, sem pénztáros, a vasárnapi munkamennyiségre ezentúl nem lesz szükség. A leendő kirúgottak pedig biztosan nem örülnek majd a pihenőnapoknak – a hét mind a hét napján.

2014. december 22. 15:43
Somodi Géza
Kisalföld

Nyilván mindenki szeretne pihenni, a családjával kikapcsolódni vasárnap, de számomra egyértelmű, embereket fognak elküldeni a boltokból. Gondoljunk bele! Az emberek jó része csak hétvégén jut el vásárolni. Ha vasárnap zárva a bolt, akkor marad a szombat. A szupermarketekben a szombat amúgy is telt ház, minden pénztár nyitva, több embert nem fognak ettől foglalkoztatni. Viszont vasárnap majd nem kell sem árufeltöltő, sem pénztáros, a vasárnapi munkamennyiségre ezentúl nem lesz szükség. Az pedig nem jelenthet mást, mint létszámcsökkentést. A leendő kirúgottak pedig biztosan nem örülnek majd a pihenőnapoknak – a hét mind a hét napján. Nem mellesleg: arra a kis pluszpénzre, amit a hétvégi melóért kapnak (persze ha kapnak), nagy szükségük van az embereknek. És sokan ha kényszerből is, de mégis örömmel mennek dolgozni, éppen a család érdekében. Hogy nekik is legyen miből bevásárolni. Hétfőn, pénteken és akár vasárnap is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. december 23. 15:09
"a vasárnapi munkamennyiségre ezentúl nem lesz szükség." De lesz. A fennmaradó hat napon kell elvégezni azt, amit eddig hét napon végeztek. Mert én mint vásárló ezután is annyiszor megyek vásárolni, mint eddig.
várúr
2014. december 23. 14:43
Géza bá'. A kereskedelemben most is munkaerőhiány van. Gyengébbek kedvéért megismétlem: munkaerőhiány. Nekem is kényelmes volt vasárnap (is) vásárolni, de a Spar pénztáros azt mondta, olyan piti a vasárnapi pótlék, hogy nem éri meg. Inkább a kislányával van. Kend is jól meglenne a nyugtatójával, ha nem lenne grafomán.
Wendriner
2014. december 23. 07:45
Kisalföld. Ugorgyunk!
Kanguru76
2014. december 23. 07:17
A vasárnapi nyitva!zárva tartással kapcsolatban sok mindenről beszél mindenki de arról kevesen hogy mi a jobb a VÁSÁRLÓNAK. Ha van aki nem akar vasárnap vásárolni annak tök mindegy hogy nyitva vannak. Igaz? Aki azonban vasárnap szeretne (sok oka lehet rá, pl. kényelmesnek tartja, akkor ér rá, így tudja megszervezni, stb.) akkor fontos hogy nyitva legyen az áruház. Ezt a kérdést a piaci viszonyokra kell bízni. Ha van kereslet a nyitva tartásra akkor az üzletek legyenek belátásuk szerint nyitva, ha nincs vevő akkor saját maguktól bezárnak, az biztos. Miért olyan dologban akar intézkedni az állam amihez semmi köze sincs, ami önműködően képes megoldódni és szabályozni magát? Talán nem lenne elég állami feladAT, tennivaló? Talán nincs gyermek-szegénység? Talán rendben van az egészségügy? Talán visszafizette az állam a külföldi tartozásait? Talán a befektetők bizalma visszatért és már van elég munkahely minden dolgozni akarónak? Talán biztonságos a nyugdíjasok helyzete? Talán alacsony a közigazgatásban dolgozók korrupciója?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!