„A már emlegetett első Tokaji Aszúnap záró momentuma egy látogatás volt a Tokaj Kereskedőház szegi érlelőpincéjébe. Nem jártam még ott soha, pedig a 37-es úton robogva egy kormánymozdulattal bármikor megtehetettem volna. Nagyszabású tervekről számoltak be a hagyományos pince mélyén (mely egyébként régen bánya volt, ezért a plafon nincs annyira alacsonyan). Pár év múlva látogatóközpontot szeretnének ebből a pincéből, boros bolttal, akár étteremmel, értelmezhető, vezetett bejárási lehetőséggel a laikus közönség számára is. A fejlesztési tervek a modernebb szőlő befogadó-, feldolgozó- és érlelőtér kialakítására szép lassan összeállnak, felújul a hordópark is, szóval az állam által rendelkezésre bocsátott súlyos pénzek így kerülnek majd a fejlesztések mentén a megfelelő helyekre (elsőrosban az új, tolcsvai épületegyüttes kivitelezésébe). Nem kétséges.
Komoly és nagy álmokat szövöget az állami borászat. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Ezt követően Áts Károly vette át a szót, aki friss aszútételeket mutatott a mesés 2013-ból. Azt tudtuk eddig is, hogy ehhez nagyon ért. Meglepő és egyszerre megnyugtató volt látni, mennyit változott a Kerház aszúinak stílusa, ha új borász veszi kezébe a borkészítés folymatait (bizony tekintélyes volumen minőségi felügyeletéről van itt szó). Pár év és ezek a megújult, felfrissült aszúk forgalomba kerülnek idehaza és a kulcsfontosságú exportpiacokon is (USA, Kína, Oroszország). Rövidre zárva: egyértelműen érezhető a pince részéről az ütemes felzárkózás a borvidék legjavához.”