Jól működik a rendszer

2014. december 02. 15:41

Ön tudna azzal valamit kezdeni, hogy szerintem az Indexnek figyelemmel kell lennie azokra a milliós tömegekre, akik egyáltalán nem olvassák? Interjú.

2014. december 02. 15:41
Kósa Lajos
Index

„Ha úgy van beállítva, hogy elmentünk négy napra Új-Zélandra haligalizni, azt értem, hogy zavarja az embereket. Ha a Rolling Stones-koncertre gondol, az vakvéletlen, mert az eredetileg tavasszal lett volna, csak mostanra halasztották Mick Jagger barátnőjének öngyilkossága miatt. Még jó, hogy azt nem varrták a nyakunkba. Mint politikusnak tényleg érdekes volt, hogy hogyan őrzik a magyarságukat, identitásukat két generáció távlatából is az ottaniak.

Azt érti, hogy a Rogán, a Szijjártó lakása, az ön villámlátogatása a világ túlfelére együtt miért sok?

Értem. De hadd kérdezzek valamit. Amikor erről beszél, miért kizárólag fideszeseket említ?

Mert most önnel beszélgetünk, és épp önök kormányoznak. Amikor egyébként a Simon Gábor ügye előkerült, hetekig azzal foglalkoztunk.

De az nem jó példa, mert ő valószínűleg bűncselekménnyel szerzett pénzt tartott valahol. Mondhatta volna azt, hogy Botka László Zanzibáron volt a feleségével, vagy Medgyessy Péter Thaiföldön vagy Kubában koktélozott. A Kádár-rendszerre jellemző reflexeket még nem hagytuk magunk mögött, és az egész bulvár erre harap.

Tehát az emberek pusztán irigylik az úszómedencét, a Louis Vuitton táskát, az antik Rolexet, a Mercedest, és nem az zavarja őket, hogy nehezen összeegyeztethető a látható jövedelmükkel ez az életmód?

Ön szerint abszurd, hogy mint politikus elmegyek Új-Zélandra egy magyar közösséghez?

Igen, abszurd. Normális ember a saját pénzéből nem utazik négy napra Új-Zélandra még a szórványmagyarság előadása miatt sem. Ha nem tud addig maradni, ameddig tervezte, átszervezi más időpontra.

Szóval nem az úttal van baj, hanem hogy nagyon rövid volt? Ezek szerint ha hosszabb, szükségszerűen drágább útra megyek, az rendben van?

450 ezres repülőjeggyel magánútra négy napra elutazni a világ túlsó végére ésszerűtlen és abszurd.

Elfogadom, legközelebb nem megyek. Ez az út még a polgármesteri munkám idején vetődött fel, nem akartam halasztani. Azt nem tudom, a fizetésem sok vagy kevés, de polgármesterként a városi alkalmazottak között nem voltam benne az első húszban. A Lokiban pedig biztosan nem lennék a keretben sem.

Mi azért szívesen cserélnénk magával fizetést, és a százmilliós lakása is jól jönne.

Nincs százmilliós lakásom.

Tényleg, mert a felesége vagyonbevallásában szerepel.

De azért, mert az interneten valami fórumban leírják, hogy százmillió, azért maga ezt elhiszi? Amikor először a Blikk leírta, még csak 70 milliós volt a lakás. Csak ez rosszul hangzott, hát hozzáírtak még harmincat.

Mennyit ér a lakása?

Nincs lakásom. A feleségemé a mostani ingatlanpiacon körülbelül 70 millió.

Na, egy ilyen ingatlanról is csak álmodni tud a magyarok többsége.

Biztosan. De amikor cserével 12 éve hozzájutottunk, akkor ez 40 millió volt. Az ingatlanpiaci árak tőlem függetlenül alakultak. Ismert jelenség, hogy az ingatlanárak emelkedése miatt valaki akaratától függetlenül lesz nagyon gazdag, vagy éppen csökken a vagyona. Rózsika néni, az egyik kedves szomszéd utcában lakó, mostanára lett sokszoros milliomos, jóval kilencven felett, pedig a telkét annak idején húszezerért vette...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. december 03. 08:30
Borzalmas vagy,Mr.20%...
catalina9
2014. december 03. 08:14
Centurio Q [Hozzászóló kiszűrése] 2014. december 2. 22:47 Aki ezekkel az ügyekkel válaszol arra, hogy a fideszesek lopnak mint a gép, " No erről kéne előadni valamit, ugyanis már ötödik éve erőlködnek, papírokat kérnek ki a hatóságoktól, hisztiznek, tüntetnek, aztán sehol semmi, szóval meséljen már valamit erről a fideszes lopásról. Mint a gép... Rajta Centurió, különben azt hiszem, hogy csak blöfföl, ahogy a ballibák többsége.
hátakkor
2014. december 03. 07:35
"Normális ember a saját pénzéből nem utazik négy napra Új-Zélandra" Nah akkor én normális vagyok, mert ha megyek, akkor már három hétre megyek..
Brainman
2014. december 02. 20:16
Kóser L., elhúzhatnál megint jó messzire, nem is kell visszajöni! De tudok neked egy közelebbi országot is, ahol jól ellennél. Ott is meleg van, bár ott nem gördülő, hanem repülő kövek vannak... Igen, igen, ott a Földközi tenger partján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!