Fű alatt

2014. december 10. 11:38

Senki se mondja, hogy a kormányunk nem figyel az emberek szavára. Válaszul a vasárnapi boltbezárás okozta felháborodásra új programot találtak ki az így elfoglaltság vagy esetleg munka nélkül maradtak számára: mehetnek drogtesztre.

2014. december 10. 11:38
Hama
Kapitalizmus

A kormánypárt megmutatta, hogy minden realitástól elrugaszkodva, racionális érvek nélkül akarnak törvényeket bevezetni, mint például az internetadót és most a legújabb őrületet, a kötelező drogtesztet. Nem akarok ad hominem érvelésbe kezdeni Kocsis Máté ellen, ezeket megteszi más, nem is valószínű, hogy ez Kocsis ötlete volt, talán csak őrá esett a választás, hogy törvényjavaslatot nyújtson be felső utasításra. Lényegtelen. Maga az elképzelés, hogy kiskorúaknak, politikusoknak és újságíróknak kötelező éves drogteszten kell átesniük, rengeteg problémát vet fel.

A rettenetes egészségügyben dolgozó orvosok eddig is el voltak árasztva munkával, most mással is el lesznek árasztva. Vajon egyáltalán megtagadhatják-e, hogy ezt a nonszensz tesztet elvégezzék? Nem csak az orvosokat, hanem az érintettek jogait is sérti a kötelező jellegű vizsgálat. Súlyos törvénysértés lenne például kiskorúakat vizsgálatra kötelezni.

A másik az újságírók és a politikusok vegzálása. Félő, hogy ez újabb fegyver lenne a kormány kezében az ellenzékiek lejáratása céljából, ugyanis egy percig sem bízom abban, hogy egy kormánypárti politikus hasonló ügyeit ne kezelnék diszkréten. Továbbá, hogyan fogják meghatározni, hogy ki az újságíró? És legfőképpen, tulajdonképpen mi a baj azzal, hogy valaki drogot fogyaszt?

Sajnos Magyarországon és temérdek más helyen is a világban sokan ellenzik a drogok liberalizációját. Pedig itt lenne az ideje követni az Egyesült Államok példáját, ahol három államban teljesen legálissá tették a marijuana használatát, illetve több helyen dekriminalizálták vagy engedélyezték az orvosi használatát. Szükség van Magyarországon egy nyílt, őszinte párbeszédre a drogok kérdésében, a tabusítás és a démonizálás helyett.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
népoldali56
2014. december 10. 17:00
INKÁBB MA EGY DROGTESZTRE A GYEREKKEL,MINT HOLNAP VIRÁGOT A SIRJÁRA !
paraklétosz
2014. december 10. 12:23
Fűt fát összehordtok... Akár meg is köszönhetnétek: vasárnap a bolt zárva, lehet menni tüntizni.
kamasuka
2014. december 10. 12:17
http://mno.hu/belfold/van-ahol-mar-masfel-evtizede-mukodik-a-szurorendszer-1262582 Tanulj tinó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!