Tíz évvel később: mindez már természetes

2014. december 05. 13:03

Számomra ma már magától értetődő, hogy magyar állampolgár is vagyok, ugyanolyan otthonosan mozgok Budapesten, mint Nagyváradon, Kolozsváron vagy Székelyudvarhelyen.

2014. december 05. 13:03
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Mandiner

Olvasgatom a 2004. december 5-i gyalázatra való visszaemlékezéseket / értelmezéseket, még mindig nagy a katyvasz. Pedig ölég egyszerű a történet:

1. 2004. december 5-e előtt minden idők legocsmányabb kampányát (by Gazda Albert) tolták Gyurcsányék.

2. A magyar állampolgársági törvény megváltoztatása (az ún. „könnyített honosítás”) helyes lépés volt.

Számomra ma már magától értetődő, hogy magyar állampolgár is vagyok, ugyanolyan otthonosan mozgok Budapesten, mint Nagyváradon, Kolozsváron vagy Székelyudvarhelyen. (Kutatásaim és tanulmányaim miatt visszainteget még Szeged és Debrecen is.)

Vannak ismerőseim a Kárpát-medence minden részéről, bárhol történik valami, egy kattintással/hívással/maillel el tudok érni helyi erőt, aki képes teljesebb képet adni az eseményekről. Ezekkel az ismerőseimmel közös témákon tudunk rágódni, értelmes vitákat is folytatunk, mert végre vannak közös premisszáink.

Fizetek adót forintban is, lejben is (utóbbit egyre kedvetlenebbül, mert Románia tényleg az egyik legkorruptabb európai ország), Budapesten dolgozom, Nagyváradon lakom, Székelyföldért élek-halok.

Ez így nagyon rendben van, ezt a szót kerestem: ez így természetes.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2014. december 06. 09:45
Kapaszökevény testvérünk elfelejtette megírni azt, hogy 2004.dec.5.-ei nemmel szavazós szórólapokat annak az udvarhelyi cégnek a nyomdájában nyomtatták, amelyre a mostani magyar kormány 2011.dec.12-11 közötti időszakban és még azután is 2,6millió eurót testált erdélyi magyar lapkiadás és támogatás címén! És ez a hírhedt udvarhelyi liberális banda rögvest tett is arról, hogy teljesen leépítse az itteni lapírást, mi több az idei országos választásokat teljes mértékben elszabotálták a Fidesz irányába, és ha nem lett volna Toróéknak egynéhány töketlen futóbajnoka az fránya 2/3-dos győzelem sem jöhetett volna ki a Fidesz számára. Úgy ásták a Fideszt, hogy jobb sem kell annál, a megbízott szekus igazolvánnyal is rendelkező félmagyar cégadminisztrátor meg ahelyett, hogy a magyar lapterjesztő cégeket támogatná, épp ellenkezőleg cselekszik csődtömeg oláh cégeket tömköd magyar lapokkal, hiszen az ország annyira kiürült gyarmatosítóitól, hogy a magyar lapok nélkül meghalna mifelénk minden lapterjesztő. Nagyobbrészt terror uralkodik az összes általa felügyelt lapnál, mialatt a még megmaradt legnagyobb magyar terjesztőt is rövid úton hazavágná az esztelene, és nincs kivel beszélni, hiszen hiába folyamodtunk e cikk írójához, mert a rajta úrrá lett felfuvalkodott arroganciájában még csak meg sem hess minket a gyámoltalanja. Így történik az, hogy önöknek urasága most is csak mesékkel fabulál, míg az erdélyi magyar sajtó többi része rövid pórázon a szeku parancsai után igazodik!
heep
2014. december 05. 16:39
"Számomra ma már magától értetődő, hogy magyar állampolgár is vagyok" Nagyon helyes. Érezd is itthon magad. Az ország történelmének legszégyenteljesebb tette volt a ma pont 10 éve történt népszavazás. ui.: Ehhez a cikkhez aztán valóban passzol a nagymagyarországos térképű reklám. Tudom, hogy a többi topikon is nyomják de itt telitalálat.
kukagyerek
2014. december 05. 15:26
MA VAN A SZÉGYEN NAPJA! Akik szégyellhetik magukat: a bal és jobboldali posztkomcsik, meg a rájuk akkor hallgató közömbös buta prolik!
3M..
2014. december 05. 14:38
A magyar ember otthona a Kárpát-Medence. Emelt fővel léphet a gúnyhatáron túl, bármelyik jelenlegi országba. Figyelik tekintetét, félik minden lépését. Mi építettük fel a jelenleg megszálló országok nagyvárosait, fővárosait. Dicsőségére Magyarországnak! Minden régebbi épület magán viseli az eleink elképzelését, felépítőik keze nyomát. Egyetlen város sem tagadhatja le magyar jellegét. Ha a Jobbik erősödik, a Magyarság erősödik. Minden magyar hamarosan ismét egy hazában, a Kárpát-Medence teljes területén, Magyarországon élhet. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!