Beszámoló a PKP állapotáról

2014. december 21. 16:37

A Polgári Konzervatív párt konzervatív, mert a polgárság nyugat-európai felemelkedését lehetővé tevő erkölcsi alapon áll, az ember evilági megváltásával, és a mindenkori újrakezdéssel szemben.

2014. december 21. 16:37
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„A Polgári Konzervatív párt konzervatív, mert a polgárság nyugat-európai felemelkedését lehetővé tevő (azóta megreccsent) erkölcsi alapon  a munka révén képződő tőke, a megtakarítás, a tulajdon, az érdem, a lehető legszabadabb piaci verseny által megalapozott együttműködés, a kis állam, az erős autonómiák, az alacsony adók, az önbecsülés és a könyörület, a hellén-zsidó-keresztény kultúra és erkölcsi komolyság, ugyanakkor a folyamatos emberi reflexió, és minden összevetve az értékes emberi élet képviseletének alapján  áll, az ember evilági megváltásával, a nagy kollektív gondolatokkal, a progresszió és a növekedés mantráival, és a mindenkori újrakezdéssel szemben. A társadalmi (nemzeti) összetartozás élményét nem nacionalista és szociális demagógiával, hanem a közös értékteremtés és a közös sikerek intézményrendszerének ápolásával akarjuk elérni.

A PKP politikája az elmondottak miatt szemben áll az összes ismert párt (és »független« képviselő) hatalomközpontú, »pragmatikus« (valójában amorális), NER-konform (a NER semmi más, mint az előtte is ismert magyar politikai morál vegytiszta megmutatkozása, a közhiedelemmel szemben nem a minőségében, csak a koncentráltságában tér el a rendszerváltás első húsz évének értékrendszerétől), szemben áll a türelmetlen, társadalomellenes, radikális (a legtöbbször szocialista), keleties alapállásával. 

A PKP sosem lesz nagy párt, de ha elég nagy lesz, azzal érzékelhető változásra lesz képes a NER-konformitás tengerében. Mi mindig jelen leszünk, hogy felmutassuk az alternatívát a saját tehetségünk és lehetőségeink szerint. Ugyanakkor minden plusz tehetséget és lehetőséget szívesen veszünk, illetve a felkínálkozása pillanatában elbírálunk. Mindig pont annyira vagyunk erősek, mint az autonóm polgárság. Mi mindig pont akkorák vagyunk, mint amennyire sikeres az ország.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. december 22. 12:35
tevevanegypupu [Hozzászóló kiszűrése] 2014. december 22. 08:04 A konzervativizmusuk mögött kissé álszent liberalizmus bújik.." Kissé...?
kuwiq
2014. december 22. 08:41
kit érdekel??
1120
2014. december 22. 07:36
0 (%)
vizesnyolcas
2014. december 22. 00:30
Itt Béndek Pétert a filozófia és a politika Uhrin Benedekjét olvashatták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!