A Huszár-telepi cigányiskoláról

2014. december 08. 12:02

Az emberiség mindig abba rokkan bele, amikor az eszme diadalmaskodik a józan ész fölött.

2014. december 08. 12:02
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
168 Óra

A jogvédők nem engednek. Márpedig cigány iskola nem lesz Nyíregyházán, a Huszár-telepen, ha maga a görög-katolikus püspök tanítja a gyerekeket, akkor sem.

A doktrinerség, lám, örök. Lehet katolikus, lehet puritán protestáns, liberális vagy bolsevik, valójában egyre megy. Az eszme mindenek felett – annál rosszabb a tényeknek, ha ütköznek vele.

Az emberiség mindig abba rokkan bele, amikor az eszme diadalmaskodik a józan ész fölött. Az ég óvjon minket azoktól, akik akkor is boldogítani akarnak minket, ha beledöglünk. És az ég adja meg a cigány gyerekeknek meg a szüleiknek, hogy legyen joguk cigány iskolát választani, ha akarják. Egészen liberális, toleráns megoldás volna.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2014. december 08. 16:46
Az Alaptörvénybe! Meg kell őrizni Magyarországon a magyar nemzetiség többségét! Meg kell őrizni európai jellegét! 18. év előtt tilos gyereknemzési támogatást adni!
trespass
2014. december 08. 15:49
Ennek a palinak nem a virágba boruló pitypangról kéne értekezni?
Brigadéros
2014. december 08. 15:06
Nagyjából jól mutatja, milyen világ is vár ránk, ha nemsokára többségbe kerülnek...
trespass
2014. december 08. 14:34
" És az ég adja meg a cigány gyerekeknek meg a szüleiknek, hogy legyen joguk cigány iskolát választani, ha akarják." Az ég adja meg, hogy ne legyen módjuk cigány iskolát választani. Ha egyszer megengedik a szegregációt, csak egy lépés, hogy kötelezővé is tegyék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!