Milán

2014. november 07. 13:57

Milán volt az az ember, akit a békemenetes bácsi sósavval fenyegetett, lökdösött a Fidesz-székház jelképes elfoglalásakor, és ezt ő nyugodtan tűrte.

2014. november 07. 13:57
Vay Márton
Dinamó Műhely

Milán volt az az ember, akit a békemenetes bácsi sósavval fenyegetett, lökdösött a Fidesz-székház jelképes elfoglalásakor, és ezt ő nyugodtan tűrte. És legutóbb, amikor a tüntetők monitorokkal dobálták a székházat, azért mászott fel az erkélyre, hogy csitítsa őket. Majd a rendőrség lecsukta rongálásért, napokig benntartotta, annak ellenére, hogy a bizonyítékok pont hogy a vád ellenkezőjét támasztották alá. Minden ilyet szelíd türelemmel viselt.

Nem ő az egyetlen, akiben a depresszió bújik meg a tenniakarás, az elszántság és a sugárzó derű mögött. Mert nem csak elszántsága, kompromisszumokat nem ismerő igazságérzete miatt volt jó a közelébe lenni, hanem barátságos derűje, a belőle áradó szeretet miatt is.

Ennek most vége.

Nehéz ilyenkor okosnak lenni. Talán nem is kell.

Két tanulság azért látszik: figyeljünk jobban oda egymásra. Kevesen vagyunk és sok a baj, és egyre több ok a kétségbeesésre. Öleljük meg egymást, ha találkozunk.

A másik az, hogy ne szidjuk a melegeket és ne hagyjuk szidni őket. A melegek körében sokkal nagyobb az öngyilkosok aránya, egészen pontosan azért, mert egész fiatal koruktól szembesülnek azzal, hogy a társadalom egy jelentős része szalonképesen vagy gátlástalanul, de valamiért utálja őket. Milán, amióta ismerem, békében élt saját melegségével, de nem tudom, hogy mi mindenen ment keresztül korábban, és kizárt dolog, hogy akik »buziznak« az utcán, a munkahelyen, a családi asztalnál, azoknak ne lenne felelőssége abban, hogy jóval több meleg lesz öngyilkos.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. november 08. 17:09
Így estére összeraktam mi is történt. Nos... Elborzasztó, hogy Vay Mártonnak nekrológként egy sósavval fenyegetőző kisnyugdíjas jutott az eszébe.
tevevanegypupu
2014. november 08. 14:21
Súlyos depressziós volt. Békén hagyhatták volna, maga, aki ezt írta meg a heccelős barátai.
atila68
2014. november 08. 12:45
Ez a Vay Márton az a Vay Márton? Mármint Bajnai táskahordója. Csak kérdem.
briganti
2014. november 08. 09:32
A kis kunbéla ivadék kesereg. Persze csak úgy tetű módon, görénykedve, önigazolást keresve, tőkét kovácsolva. Szép munka, elvtárs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!