Ez a mi hazánk?

2014. november 14. 06:52

Ha nem maradtam le valamiről, akkor Orbán Viktor vagy Áder János még nem terjesztette be Brüsszelben Magyarország kilépési kérelmét. És ha ez igaz, akkor az Európai Unió egyik tagállama vagyunk.

2014. november 14. 06:52
Somfai Péter
Népszava

„Latorcai képviselő még rátett egy lapáttal amikor hozzátette: ha beengedi az uniós zászlót, akkor »minden nemzetiségi szószóló behozhatná a maga zászlóját« is. Nem tudom követni a logikáját. Ha jók az értesüléseim, az Európai Unió nem egy nemzetiségi kisebbség, hanem a népek olyan közössége, amelyhez saját akaratunkból csatlakoztunk. Ha nem maradtam le valamiről, akkor Orbán Viktor vagy Áder János még nem terjesztette be Brüsszelben Magyarország kilépési kérelmét. És ha ez igaz, akkor az Európai Unió egyik tagállama vagyunk.

Európa ugyanúgy a hazánk, mint ez a kis ország itt a Duna-Tisza közén. Kitűzzük a csillagos kék lobogót, ha a támogatásokért a brüsszeli kasszához lépünk, és gyorsan eltüntetjük, ha Alijev diktátorral parolázik az ország miniszterelnöke. Európainak mondjuk magunkat, ha átlépve a nyugati határt nem viszünk magunkkal útlevelet, de kisettenkedünk a szövetségesek sorából, ha Putyinnál lobbizunk az orosz behozatali szankciók alóli felmentésért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2014. november 14. 12:46
'brüszeli kassza"... aztán mennyi a szaldója brüsszeli kasszának, Somfai? Enélkül az adat nélkül a cikked teljesen felesleges...
atila68
2014. november 14. 10:07
Sok mindent nem akarsz követni Péter. Megkértek rá, megírtad, kérlek fáradj a kasszához, majd nézz b két hét múlva, addig javaslom pihentess.
kukagyerek
2014. november 14. 10:05
"..mint ez a kis ország itt a Duna-Tisza közén.." ................... Nagy-romániában gondolkozol, nokedli?
packó_
2014. november 14. 10:02
Ez? Nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!