Rossz kommunikáció

2014. november 25. 17:11

Nemcsak a választóik egy részével, immár egymással sem találják a közös hangot az RMDSZ vezetői.

2014. november 25. 17:11
Rostás Szabolcs
Krónika

„Az eddigi választások közül a mostani államelnöki megmérettetés alkalmával mutatkozott meg először, hogy a szövetség egyszerűen nem tud megfelelően viszonyulni egy adott politikai helyzethez, és ami ennél is rosszabb: képtelen tisztán, érthetően kommunikálni a külvilággal. Kelemen Hunor hétfőn elismerte, felmérések alapján előre tudták, hogy az erdélyi magyarok nyolcvan százaléka Klaus Johannisra fog szavazni.

Ehhez képest az RMDSZ választói belátására bízta ugyan, kit támogatnak a második fordulóban, ám burkoltan – sőt itt-ott önkormányzati segédlettel – a kisebbik rosszként feltüntetett Victor Pontát ajánlotta a magyarok figyelmébe. (...)

Az RMDSZ vezetői nem bizonyultak meggyőző kommunikátoroknak ebben a váratlan politikai fordulatokban bővelkedő időszakban, ami elsősorban a saját híveikkel ápolt kapcsolatnak megy a rovására. De sose késő tanulni a saját hibáinkból. Mindjárt itt az új feladat koherensen indokokkal szolgálni a hatalmon maradás vagy esetleg az ellenzékbe vonulás kérdésére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2014. november 27. 12:02
Azért ilyenkor érdemes lesz néhány gondolat erejéig bekukkantani a sajtó által rendelkezésünkre bocsátott bűvös számsorok mögé. 2007-ben az akkoriban aktuális uniós választásokon Basescu államelnök lánya EBa (Elena Basescu) függetlenként indul és mindenki „meglepetésére” a semmiből érkező államelnöki leányzó 4,37% körül teljesít, ami jóval több, mint a számára akkoriban előírt bejutási küszöbnek kellett volna lennie. Rá két évre EBa papája mérettetik meg újra az államelnöki székért vívott harcban és küzdelmes csatározások után… beretva éles késhossznyival sikerül legyőznie a kancsi kalóz államelnöknek Geoana nevű szocialista ellenlábasát. Majd eltelik újabb öt év, amikor is ezennel most már mifelénk ismét uniós és államfőválasztások következnek, de ez alkalommal mindkét választásfélét egyazon évben, a jelenlegiben rendezik meg. Az uniós választások csengenek le elsőként, amikor is ezek alkalmával egy Mircea Diaconu nevű illető nála megállapított összeférhetetlenségi státus miatt a liberális pártból kiválva függetlenként indul és minő „sokk”, urasága 6%fölötti arányban teljesítve az illető választásokon simán mandátumot nyer Brüsszelbe. Majd jönnek ismét a novemberi államelnök választások, amelynek során, miután Erdély meglebbenti megfáradt arcát fedő szekus lepel alól függetlenedési szándékát kiütköztetni hivatott túlvillanó méregfogát, Johannis nevű Merkel-i államelnök üdvöske simán legyőzi Ponta nevű szocialista jelölttársát. Hogy mégis mi volna a közös a két párhuzamos történésben: csupán az, hogy mindkettőt az oláh titkosszolgálatok rendezték le, a jól bejáratott láncszavazás intézményének újbóli alkalmazása által. Ismerve a mifelénk fungáló választási törvények működési lényegét, ezekre a jelenségekre más magyarázat nincsen, egyszerűen nem létezhet.
asszem
2014. november 25. 21:43
A 2012.évi parlamenti bejutását az rmdsz szavazatvásárlással oldotta meg. Érdemes lesz megjegyezni, hogy az illető, országos választásokkal kapcsolatos, rendelkezésre álló választási jegyzőkönyvek fakszimiléjéből világosan kitűnik az, hogy az rmdsz Oláhia létező összes 18.500 szavazókörzetében indított saját magyar nevű jelöltet. Még a távoli magyar idegen Regátban és Moldova helyiségekben is, és főként ezeken, a magyarok által nem lakott helyeken majd szinte egyetlen olyan kisszámú települést vagy tanyát sem találunk, ahol az rmdsz magyar nevű jelöltje ne gyűjtött volna be legkevesebb egytől-ötig terjedő mennyiségben szavazatot. Amiből pedig arra lehet következtetni, hogy egy, Ponta-ékkal előre megbeszélt választási kollaborálás alapján vett részt az rmdsz az illető választásokon, amelynek során a kelemeni banda legkevesebb 15-20.000szavazatot kapott ajándékba a PSD-től csupán azért, hogy Kelemenék ejtsék az erdélyiek által elvárt Tőkésékkel való választási együttműködést! És most gondoljunk arra, hogy hogyha ily tökéletesen működött a választási kollaborálás OLáhia tőlünk legtávolabb eső pontjai, ugyanez a összejátszás miként is működhetett a Székelyföldön, ahol helyi ellenzék zöldfülű jelöltjeivel könnyedén elbántak a választásnak eleve a megcsalására beállítódott rmdsz és PSD kollaboráló társasági felek. És akkor tekintsük át azt, hogy miként is van az, hogy amikor Tőkés az első fordulóban Szilágyira való szavazásra ösztönöz, a választási végeredmények teljesen másként alakulnak, míg amikor ugyanaz a Tőkés arra buzdít, hogy Johannis-ra szavazzunk, a magyarság majdnem teljes számban püspök úr mellé áll! Amúgy olyan körülmények között, hogy Székelyföldön az ortodox egyház a titkosszolgálatokat hivatott képviselni, ennek a szörnyszervezetnek tagjai normál körülmények között akár 75%-ban is képesek meglopni a tulajdonképpeni választásokat minden egyéb behatások nélkül, már a szavazókörzetekben is. Oláh szavazat buheráló testvérék már jóval a választások előtt két hétig tartó agytágítókon vesznek részt, amelyek során a szavazatlopás minden gyakorlatba ültethető formáit felelevenítik, illetve kipróbálják az illető csalási technikák lehetséges applikálási módozatait. Nem mellesleg a szavazatszámláló bizottságok tagjai magyar közegben főként az itteni városokban oláh részről mind kiszolgált titkosszolgálati személyekből állnak. És ennek mintha a mánkra vonatkozólag valamiféle áthallása is volna.
alex.leopardi
2014. november 25. 19:05
az nem baj ha nem értünk egyet,engem csak a személyeskedés zavar,természetesen mondhatod,hogy én is személyeskedek,trágár vagyok néha,de ezt általában közéleti személyiségekre vetitem,ritka dolog nálam,hogy kommentelőkkel polemizáljak
alex.leopardi
2014. november 25. 18:32
a neptuni társaság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!