Kuncze, a bukott ember

2014. november 19. 09:28

Az önmagába szerelmes, narcisztikus magyar „értelmiségi” még ma sem érti, hogy az elmúlt 25 év gazdasági és kulturális hanyatlásáért felelősséggel tartozik.

2014. november 19. 09:28
Krausz Tamás
Munkások Újsága

„Alig hogy befejeződött a november 17-i tömegtüntetés – nem is az első - az orbáni tekintélyuralmi rendszer ellen a Kossuth téren, az ATV-n feltűntek az első – szokás szerint - liberális kommentátorok,  jól ismert »hatalmi tényezők« vagy értelmiségiek. Köztük is a legelső Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke. Ám sokak meglepetésére az idősödő elnök bizony nem örült. Még hogy nem örvendezett, egyenesen megsértődött, ki volt borulva, meg volt bántva, »kikérte magának«, hogy a fiatal »balos szónokok« válogatás nélkül az elmúlt 25 év teljes hatalmi elitjét elküldték melegebb éghajlatra. Szegény elnök úr csak annyit értett az egészből, hogy bizony ő is úgy került be a fiatalok, az új generáció emlékezetébe, mint egy szűk, de annál inkább leszerepelt társadalmi csoport képviselője. Társadalmi értelemben ő is bukott ember…

Az önmagába szerelmes, narcisztikus magyar »értelmiségi« még ma sem érti, hogy az elmúlt 25 év gazdasági és kulturális hanyatlásáért felelősséggel tartozik. Ellentétben a fiatalokkal, Kuncze sem érti, hogy Magyarország egész Kelet-Európában a rendszerváltás egyik legsikertelenebb országa, talán csak Ukrajna, Lettország és Bulgária vetekedhet vele. Talán nem olvasta, hogy több mint hárommillió ember került hazánkban a szegénységi küszöb alá? Nem vette észre, hogy a szociál-liberális kormánykoalíció négyéves uralkodása nyomán, alapjában a rendszerváltás 2o éve alatt létrehozott társadalmi és politikai, mentális és kulturális feltételrendszer megágyazott az új, neohorthysta tekintélyelvű rendszernek? Ebben éppen neki nem lenne személyes történelmi felelőssége? Kuncze talán azt sem vette észre, hogy 2010-ben (és 2014-ben) szinte 0-ra leszavazták a liberálisokat, hogy megszűnt Magyarországon  a liberalizmus mint komolyan vehető politikai erő?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2014. november 19. 16:25
Kíváncsi lennék, pontosan hány munkás olvassa ezt a "Munkások Újsága Online" nevű izét. Egyetlen fix olvasójuk lehet, maga a szerző :)
berzsian56
2014. november 19. 15:54
Mi meg azt nem értjük, hová lett az a tíztonnányi bankjegypapír, ami Kuncze testvér belügyminisztersége idején az egyik sarkon még befordúlt,de a másikra meg már nem érkezett meg. Van e még belőle, és ha van hol található? Ha ilyesmi egy afrikai országban történk a belügyminiszter ott is lemond. Kivéve Kunczét, meg a Gyevi bírót.
marko11
2014. november 19. 13:19
Pióker Náci bácsi! No, tessék, egy közös ismerős. igaz, hogy én is csak egyszer találkoztam vele.
Zsusztina
2014. november 19. 12:06
Kuncze politikusként bukott meg, Krausz meg mint megmondó ember. Szólhatott volna előbb a ballikos elftiknek, hogy Kuncze politikusként élőhalott. De nem szólt, hanem dörzsölte a tenyerét, hogy a "liberálisokhoz" dörgölőzés szalonképessé teszi az utódpártiakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!