Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Jó barát

2014. november 17. 20:32

Amit tehát Goodfriend úrnak felrovunk, azért a magyar nagyköveti kart dicséret illetné – de talán nem ez a legnagyobb ellentmondás a jelenkori amerikai–magyar kapcsolatokban.

2014. november 17. 20:32
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
NOL

„Az a baj az amerikai ügyvivővel, Mr. Goodfrienddel – legalábbis a kormányoldal sajtója szerint –, hogy nem az amúgy nem létező (?) korrupció zavarja, nem is Magyarországnak akar segíteni szövetséges diplomata módjára, hanem kavarása valójában amerikai gazdasági érdekeket szolgál.

Példátlan, mélyen fel vagyunk háborodva. Vagy mégsem? Sok víz lefolyt ugyan azóta a Dunán – hetven nap az Orbán-kormány számára nemhogy az elvek, de akár a teljes szövetségi rendszer lecserélésére is elegendő szokott lenni –, de a legjobb memóriájú kormányhívők talán emlékeznek még arra az augusztus végi szeánszra, amikor a miniszterelnök eligazítást adott az újabb választási győzelme alkalmából leváltott nagykövetek utódainak.

Orbán Viktor akkori (tudtunkkal máig érvényes) diplomáciai credója szerint az érintetteknek el kell felejteniük minden ideológiai beidegződést, és kizárólag a magyar gazdasági érdekek képviseletére kell koncentrálniuk, elsősorban új exportpiacok szerzésével, illetve külföldi befektetések idecsábításával.

Amit tehát Goodfriend úrnak felrovunk, azért a magyar nagyköveti kart dicséret illetné – de talán nem ez a legnagyobb ellentmondás a jelenkori amerikai–magyar kapcsolatokban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. november 18. 11:06
slomovicz http://nincs olyan [Hozzászóló kiszűrése] 2014. november 17. 23:41 Az ország nagyobbik fele kezdi megutálni Amerikát. " A világ nagyobbik fel és nem kezdi, hanem folytatja, csak erről kussol az Ulfkotte média! "...A kutatók azt is megkérdezték, mely ország jelenti a legnagyobb fenyegetést a világbékére. 59 százalékkal Izrael került az első helyre, majd sorrendben Afganisztán, Észak-Korea, Irak és Irán mellett az Egyesült Államok következik. A mérvadó német politikusok és újságírók kínosnak találják, hogy az ország közvéleménye Izraelt, illetőleg az Egyesült Államokat mindennél nagyobb veszélynek tartja a világbéke szempontjából. ... Egyes vélemények szerint éppen azért, mert a nyugat-európai kormányok számára kellemetlen, hogy az Unióval értékközösségben, Amerika esetében ráadásul kiemelkedő szövetségesi viszonyban lévő országokat Európa lakói nagyobb veszélynek tartanak, mint például a terrorizmust, vagy mondjuk Észak-Korea politikáját. Németországban a megkérdezettek 65 százaléka mondta azt, hogy szerintük Izrael és Amerika politikája veszélyezteti leginkább a világbékét. Németország mellett Olaszországban volt még ennyire erősen negatív Izrael megítélése, de mind a 15 államban a közvélemény többségének rossz a véleménye a zsidó államról és Amerikáról egyaránt. ...Az olasz külügyminiszter az Unió soros elnökeként elhatárolódott a felméréstől. Frattini szerint az Eurobarométer kutatásának kérdései is irányítottak és félrevezetőek voltak, emellett nem tükrözik Brüsszel hivatalos közel-keleti politikáját.."
citizen queen
2014. november 18. 10:56
Nem nagyon emlékszem olyasmire, hogy a washingtoni magyar nagykövet kormányellenes tüntetésekre járkált volna, vagy kormányellenes értelmiségi kör elhíresült nappalijába látogatott volna. Majd ha lesz ehhez hasonló, akkor ülni fog a párhuzam, addig csak izzadságszagú erőlködés a szerző részéről, amivel mosdatni akarja az amerikai ügyvivő példátlan viselkedését. Ez a fickó a húzásaival már régen túllépte a megszokott, és elfogadott diplomáciai kereteket. A "művelt Nyugaton" már kiutasították volna a pitlibe, itt meg az ellenzék ajnározza.
catalina9
2014. november 18. 10:16
„Az a baj az amerikai ügyvivővel, Mr. Goodfrienddel – legalábbis a kormányoldal sajtója szerint –, hogy nem az amúgy nem létező (?) korrupció zavarja, nem is Magyarországnak akar segíteni szövetséges diplomata módjára, hanem kavarása valójában amerikai gazdasági érdekeket szolgál." Téved az Elvtárs! Az igaz, hogy D-Jóbarát tartótiszt amerikai érdekeket képvisel, hiszen ezért van. Az azonban joggal nem tetszik a magyaroknak, hogy közben magyar érdekeket sért, ugyanis nem ezért van. Az meg hogy olyan gusztustalanul viselkedik ahogy, az csak annak tetszhet, akinek az érdekeit szolgálja, például a ballibáknak.
puszika
2014. november 18. 09:52
Miért nem sietsz orvoshoz Hargitai? Egy olyan firkász akinek fogalma sincs,hogy mi a külömbség a hazai gazdaságot segítő feladat,meg az ugyanazt romboló beavatkozás között,az azonnal menjen a pszichiátriára!! Gyógyulni már nem fog,eseteg enyhitik a hülyeségét!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!