„Kaláka Tállya 2013
Hasonló karakterű, de mégis egy lépéssel komolyabb illat, több ásványossággal. Kicsit nagyobb, tömörebb test, az ízek itt is primer gyümölcsök sokaságát vonultatják fel, citrusos-vilmoskörtés-zöldalmás-nyers ananászos vonalon mozogva. A némiképp nagyobb szerkezet mellé savból is még többet kapunk, vagy legalábbis érzetre úgy tűnik, hiszen a maradékcukor itt már csak olyan félszáraz-félédes környékén lehet. Közepesnél hosszabb lecsengés, a savak kissé citrompótlós jellege miatt némiképp nyersebb, szögletesebb az összkép. Magasabbra predesztinált anyag, de jelenleg még itt is maradnék 6- környékén.
Kaláka Tökösmál 2013
Itt már tisztán hárslevelű adja borunkat. Hűvös, roppanós gyümölcsösség, komplexebb, mélyebb ásványosság. Az eddigiektől határozottan izmosabb, szikárabb test. Telt íz, kristályos tömörsége a korty második felére is megadja a súlyt, komolyságot. Savai magasak, feszesek, cizelláltak, szépen „fókuszálják” az említett tartalom kibontakozását, illetve tapintatra is nagyságrenddel szebbek, mint az első két bornál, de azért még itt is van olyan érzetünk, hogy még csiszolódhat az összkép. Tiszta, frissítő (bár csontszáraznak ez se tűnik), hosszú lecsengés. Szerintem szépen muzsikálna egy csupa prémium tokaji szárazakból álló sorban is. 7-”