Nemzeti közmunka

2014. november 14. 15:05

Ma még két aktív kereső tart el egy nyugdíjast. Az arány azonban folyamatosan romlik, miután a születések és a halálozások száma között évente 40 ezernyi a különbség.

2014. november 14. 15:05
Cséfalvay Attila
Kisalföld

A miniszterelnök bejelentette, hogy 2018-ig teljesen eltörölné a munkanélküli-segélyeket, négy év alatt évente negyedével csökkentenék a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat – viszont az érintetteket a közmunkaprogramba vonnák be. Magyarán most már mindkét kezüket megfogják (miközben kirúgják a lábát) a visszavezetés érdekében. Eközben az állami »cégek«, önkormányzatok lasszóval fogják a közmunkára alkalmas új embereket. Van, akinek mindenhol fáj, van, aki a napot felessel kezdi, más meg vagy beér a munkába reggel, vagy nem. Így nehéz lesz minden aktív korút a közmunkára sarkallni, ha valamit, a feketét választja. Miközben lapátot támasztó közmunkások mellett suhanok el, s Bécsben dolgozó barátom csörög rám, egyre hangosabb ketyegést hallok a fülemben, s mintha a távolban valaki azt suttogná: kezdj el félretenni, haver, öregkorodra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2014. november 15. 10:08
"...s mintha a távolban valaki azt suttogná: kezdj el félretenni, haver, öregkorodra." Bizony! Mivel (úgy tűnik föl), az összes vidéki szemetet Győrbe fújta a szél, a Kisalföld nevű bulvárszar néhány éven belül valószínűleg megszűnik. Te meg támaszthatod a lapátot. :)
kjkj945
2014. november 15. 06:40
""„A miniszterelnök bejelentette, hogy 2018-ig teljesen eltörölné a munkanélküli-segélyeket,"" Lehetne azzal kezdeni, hogy a segélyt csak az kaphat, aki havi 10 napot dolgozott. Ne kérdezzék, mit. Pl faluszépítés árok tisztitás városokban a szemét felszedése . De amíg INGYEN kapja a segélyt, addig mi a francért csináljon mást?
vigyor
2014. november 15. 06:29
Sajnos abban igaza van, hogy még közmunkára sem alkalmas mindenki, ez tény. De, ebből nem következik, hogy az a baj, ha a segélyek helyett a közmunkát ajánlják fel. Az viszont már technikai kérdés, hogy ezt milyen időtartamtól lesz érdemes meglépni, hogy mondjuk legyen ideje állásinterjúkra elmenni, a friss munkanélkülinek.
szancso
2014. november 15. 06:17
Tisztelt uram, le van maradva. A nagy demokratikus Nemetorszag munkaügyi miniszterasszonya, Frau Nahles, pont a heten mutatta be uj programjat, hogy mikent probalnak meg visszavezetni a munka vilagaba azokat az embereket, akik mar hosszu ideje munkanelküliek. Es lass csodat, közmunkaval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!