Varga Mihály, a MaNyup és a társasház

2014. november 26. 15:54

Csakhogy a MaNyuP nevű társasházban a lakástulajdonosok (tagok) nem laknak benne, hanem kiadják (befektetik) a sok szép lakást (egyéni vagyon) bérleti díjért (hozam).

2014. november 26. 15:54
Bertalan Gábor
hvg.hu

„»A MaNyuP-ok olyanok mint egy társasház, ha a lakók nem fizetnek közös költséget (tagdíj), akkor a társasház tönkremegy.« (Varga Mihály)

Úgy van! Köszönjük a kiváló hasonlatot álminiszter úr! Csakhogy a MaNyuP nevű társasházban a lakástulajdonosok (tagok) nem laknak benne, hanem kiadják (befektetik) a sok szép lakást (egyéni vagyon) bérleti díjért (hozam). (…)

Jobb lenne abba se beleszólni, hogy mi tulajdonosok miből fizetjük a gondnokot és a házmestert (MaNyuP alkalmazottak) és a rezsit (alapkezelői díjak). És milyen jogon írja elő a bérlőnk, hogy azt a közös költség 2,5%-ából kell kigazdálkodnunk? A mi »védelmünkben«?! Vagy azért hoz ilyen lehetetlen szabályokat, hogy megszerezze az egész társasházat, a biztos megélhetésünk öreg napjainkra és gyerekeink örökségét?

Az öntudatos tulajdonosok minden ármánykodás ellenére zsebből fizettek a fenntartásra eddig is (adomány), és jogkövető módon a közös költséget (tagdíj) is fizetni fogják, mert annak nagy része úgyis a társasház csinosítására, hozzáépítésre megy. De értjük mi ám, hogy lakbér fizetés helyett az állam jobban szeretne önkényes lakásfoglaló lenni: olcsóbb elvenni mint kivenni. A kérdés az, hogy megérti-e ezt a sok millió tényleges lakástulajdonos is, és emlékeznek-e arra, hogy volt már olyan idő, amikor elvették szüleik lakását, földjét, vagyontárgyait.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. november 27. 09:35
Kedves Bertalan! Egy kérdésem és egy megjegyzésem van. Manyup tag vagy -e babám????? Ha majd elfogy a vagyon és egy fillért sem fogsz kapni nyugdíjként,elsőként Bertalan Gábor fog jelentkezni és ordítani, hogy akkor most vele mi lesz. Jaaa!Kedves Bertalan akkor is forduljon a hvg-hez!!!! Ismerve őket,segítséget nem de választ annál inkább adnak,vonuljon szegényházba kedves Bertalan!!!! Na akkor szeretném látni a pofád!
indiáner
2014. november 26. 20:40
http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Raszallt_az_NGM_a_magannyugdijpenztarakra_i_MV9SYS "Megmarad az a lehetőség is, hogy valaki nyugdíjba vonuláskor visszalépjen a tb-rendszerbe." Ha visszaléphetnek a rendszerbe, akkor nem csak a tagok dolga, hogy mennyit és miből fizetnek a pénztárat működtetőknek. Mivel most már úgyis mindenki teljes járulékot fizet a közösbe, de a magánnyugdíj tagoknak a 2011.szeptember 30-ig terjedő időszakra csak 75%-ban ismerik el a befizetését, az lenne a legjobb, ha mindenféle állami garancia és változtatási lehetőség nélkül az egészet önkéntes pénztárrá alakítanák, vagy beolvasztanák valamelyikbe, és akkor mindenki örülne, kivéve a jogászokat, akik kitalálták ezt a törvényt. Még egy adózóna cikk: Mire gondol Varga Mihály? Így néz ki a magánnyugdíj-pénztári tagdíjfizetés http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Mire_gondol_vajon_Varga_Mihaly_amikor_magan_3YZEM9
Samott
2014. november 26. 20:01
Csak annyi tennek hozza, hogy: "Nem kérünk tagdíjat, adományt! A Budapest Magánnyugdíjpénztár eddigi körültekintő gazdálkodása miatt felhalmozott tartaléka évekig biztosítja a Pénztár további zavartalan működését, ezért nincs szükség pótlólagos tagdíjbefizetésre." - szoval nem vagom Varga megis mi a fenet akar. (jo nyilvan a penzunket, csak a magyarazat hazug)
kjkj945
2014. november 26. 19:08
Ma NY ip És holnap?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!