Sorvadt marad a bal?

2014. október 18. 10:09

Ha addig nem áll a feje tetejére a világ, akkor 2018-ig csekélyek maradnak a baloldali pártok forrásai.

2014. október 18. 10:09
Zila János
Zila János
Magyar Hírlap

„A választási időszak lezárultával nem csak a kormányoldal szabadul fel a kormányzati munka teljes hévvel történő folytatására, de a baloldali ellenzék is belecsaphat a lecsóba, itt a lehetőség számára az újragondolásra.

Merthogy van mit újragondolni.

A tét most már az, hogy hosszú távon is gyenge marad, vagy esetleg képes lesz-e megújulni. Az elmúlt három választáson az együttműködés számos formáját kipróbálták az ellenzékiek, de úgy tűnik, hogy a Fideszhez viszonyított helyzetükön nem dobott komolyat egyik pozitúra sem. Vezetőket, arcokat is cseréltek, de az sem segített, nem látunk egészen friss fazonokat, s ami ilyen szempontból lényeges, nem látunk olyanokat, akiktől komolyan összerezzennének a másik oldalon. A helyzet nem túl rózsás, hiszen az előrelépés alapjai is eléggé ingatagok. Ha addig nem áll a feje tetejére a világ, akkor 2018-ig csekélyek maradnak a baloldali pártok forrásai, az országos szervezettség felépítését pedig 2019-ig hátráltatja majd, hogy az önkormányzatokban is elég kevés emberük lesz. Ez azt jelenti, hogy kevés a fizetett, huszonnégy órában e pártoknak dolgozó alkalmazott.

Az önkormányzati választás nagyon sok szempontból furcsa volt. Az egyik ilyen furcsaság az volt, hogy míg például az áprilisi parlamenti választás előtt a baloldali szereplők inkább csak előkészítették, hogy különböző eredmények esetén milyen értelmezést adnak majd, addig most már előre magyarázták a bizonyítványt, s egész egyértelműen kirajzolódott, ki merre indul majd el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2014. október 18. 17:09
Ez bizony így van. Elapadtak a "Simon-források".
Apáczai
2014. október 18. 12:42
"Vezetőket, arcokat is cseréltek, de az sem segített, nem látunk egészen friss fazonokat, s ami ilyen szempontból lényeges, nem látunk olyanokat, akiktől komolyan összerezzennének a másik oldalon." Gondoljuk át! Nem a személyekkel van a baj, bár ha hiteles embereket tudnának hadrendbe állítani, sokat segítene rajtuk. Nem tudnak. A legfőbb baj a céljaikkal és a stratégiájukkal van. A cél kizárólag és elsősorban a hatalom megragadása, bármilyen áron. Ehhez átlépnek minden tisztességet és jogot. Gátlástalanul teszik amit tesznek. Ezzel függ össze, hogy elképzeléseik csak a pozíciókon vakló torzsalkodásról és osztozkodásról vannak. Semmilyen jelét nem lehet látni annak, hogy egyáltalán elgondolkoznának azon, milyen társadalomszervezést és gazdaságirányítást terveznek, és az mennyiben egyeztethető össze a választói akarattal. És akkor a sok-sok lényeges részletkérdést meg sem említettem...
balbako_
2014. október 18. 10:51
Belecsaphatna, de nem csap. Még mindig Orbánozás, demokráciaféltés a fő téma. Ez ugyan a világon senkit nem érdekel, 7 éve nem, hogy nem válik be, de kifejezetten árt a kitalálóknak, de a tudományuk itt megrekedt. A zsákmány nélkül maradt holdudvar már izgatottabb. Második ciklusban el vannak rekkenve a húsosfazéktól saját emberségükből meg soha sem tudtak boldogulni.
ördöngös pepecselés
2014. október 18. 10:35
akinek TV kell az vegyen magának
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!