Se Kádár, se Fekete

2014. október 09. 13:50

Mára mintha egy teljes, a közvetlen ésszerűséget nélkülöző kultúrává nemesedett volna a rossz hírek központból irányított elhallgatása.

2014. október 09. 13:50
Tanács István
NOL

„A Központi Statisztikai Hivatal szegény ahhoz, hogy a helyhatósági választás előtt kiadja a szegénységi statisztikát. Ha minden igaz, majd novemberre összegyűlik egy kis pénze, és akkor leírja azt, amit az Eurostattól meg a mindennapi tapasztalatokból úgyis tudhat, akit érdekel: megint nőtt a szegénység. (...)

2006-ban a megszorításpárti közgazdászok és a neoliberális Európai Bizottság is azt akarta, hogy a pazarló Gyurcsány győzzön. A sajtómunkások egy meghatározó része már akkor is azt hitte el, amit a politikai táborában el akartak hinni. Ámde mára mintha egy teljes, a közvetlen ésszerűséget nélkülöző kultúrává nemesedett volna a rossz hírek központból irányított elhallgatása. Falus vagy Bokros akkor sem győzne, ha Tarlós képe helyett azt hirdetnék a plakátokon, hogy mennyivel nőtt a szegénység, de mégis: a rossz hírre ráérünk a választás után.

Bennünk, mindennapi emberekben van a hiba? Nem is akarunk szembesülni a valósággal, amíg nem muszáj? De tehetnénk-e egyénileg bármit is, ha tudnánk az igazságot? Aki elég idős, emlékezhet, a Kádár-korszak végén ugyanilyen titkolózás folyt az államadósság növekedéséről. Lehetett tudni, hogy nem lesz jó vége, de a többség lerázta a válláról az amúgy is nehezen megfogalmazható személyes felelősséget: oldja csak meg ezt Kádár és Fekete János! Utóbbi az az ember, akinek Sólyom László nem lelte a kezét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békepap
2014. október 09. 19:31
2006-ban nekem az volt az utolsó csepp gyferitől és vjánostól, hogy a választásokig nem adták ki a hiányadatokat (és ez még a forró ősz előtt). gyferit és vjánost nem véletlenül kergették el. tanulság?
states
2014. október 09. 19:05
Rá kell venni a cigányokat, kedves Népszabó, hogy járjanak iskolába és dolgozni. Mindjárt csökkenne a szegénységi statisztika. Ehelyett lekényszermunkásozza azokat, akik legalább közmunkát vállalnak. Erre mondják, ha csendben maradtál volna...
Mich
2014. október 09. 15:41
Már megint kever (=hazudik) a Népszabadság... itt: állítólagos "hír-ütemezést" kever össze elhallgatással... ...vagy csak így (másra fogva) és most (30 éves késéssel) vallja be a saját valóság-eltitkolását 40 évig...
ördöngös pepecselés
2014. október 09. 15:11
"Bennünk, mindennapi emberekben van a hiba? " nem csak bennetek mindennapi bérrettegőkben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!