Cigányozás és újságírólélek

2014. október 10. 10:20

A cigányozás trendi lett, és ebben jól láthatóan az úgynevezett baloldal sem akar lemaradni.

2014. október 10. 10:20
Roma Sajtóközpont
Roma Sajtóközpont
hvg.hu

„Ha valaki azt gondolná, hogy Bánó András minapi megnyilvánulásával átlépett volna bármilyen szakmai, erkölcsi határvonalat, többszörösen téved. Egyrészt mondott ő ennél már cifrábbat is: szinte napra pontosan nyolc éve például az olaszliszkai gyilkosság másnapján arról kérdezte az akkori romaügyi államtitkárt, Teleki Lászlót, hogy milyen programmal lehetne átformálni a cigányság gondolkodását, hogy ne a bűnözés legyen az elsődleges elképzelésük a megélhetésre. Másrészt a nagytekintélyű, újságírók sorát kinevelő műsorvezetőjének kérdésfeltevése feltűnően rezonál arra a kommunikációs fordulatra, amely az elmúlt hónapokban a baloldalon, elsősorban a Demokratikus Koalíció és holdudvara környékén végbement.

A cigányozás trendi lett, és ebben jól láthatóan az úgynevezett baloldal sem akar lemaradni. A »cigánykérdés« nem megfelelő tematizálása mint a választási vereségi indok, a cigányozó volt főrendőr Pásztor Albert miskolci jelölése, az azt védő megszólalások, Gyurcsány Ferenc meglepő pálfordulása mind jól illenek a sorba.

Persze nehéz lesz - legalábbis a hagyományos baloldali értékek, szolidaritás, a szociális érzékenység és az emberek közti egyenlőség képviseletének lerombolása nélkül - versenyképesnek lenni azon a pályán, amelyen a Jobbik van otthon.

De az is lehet, hogy egyszerűen csak jó érzés végre lemosni a liberális reflektorfényben rájuk tapadt politikai korrektség hamis mázát és végre tabuk nélkül belemondani a világba azt, amit valójában gondolnak. Hiszen mindenki, még a maga a miniszterelnök is azt gondolja, hogy a politikai korrektség megfoszt bennünket az őszinte, innovatív gondolkodás lehetőségétől, akkor meg minek tettetni?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2016. június 21. 19:51
Nem a cigányozás a trendi, hanem - végre - az igazság. Vagyis annak kimondása, hogy a cigányok nagy része élősködő és/vagy bűnöző, a társadalmi együttélésre teljesen alkalmatlan,túlszaporodásával a nemzet jövőjét fenyegető, agresszív, munka- és iskolakerülő lény, aki ezen nem is akar változtatni, mivel egyrészt büszke az életformájára, másrészt gyűlöli és lenézi azt a magyarságot, mely - sajnos - eltartja.
kukagyerek
2014. november 06. 14:20
Mit szól ehhez a vezéred? Vagy már nem nyalsz olyan hévvel?
paraklétosz
2014. november 04. 21:27
A Roma Sajtóközpont is csak cigányozni tud. Bánó m is én.
Antigoné
2014. október 11. 22:05
A "kulturális különbségek" problémáinak felvetése teljesen legitim a mai Magyarországon. Ha beszélni sem lehet róla, akkor a PC-beszéd valóban megfullaszt minket, és semmi nem változik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!