A szüret az augusztusi és szeptemberi mintegy 190 mm csapadéknak köszönhetően teljesen eltolódott. Ha szeptember utolsó hétvégéje előtt szüreteltek a hegyen, az csakis a kényszer miatt volt, ugyanis elkezdte kóstolgatni a túlterhelt szőlőket a szürkepenészes rothadás. A szőlő érettsége ilyenkor még 80%-os állapotában volt.
Igazán októberben dübörögtek a traktorok, ahol még mindig nem sikerült a 100%-os érettséget elérni, de vagy a visszaszámlálás, vagy a tovább nem javuló minőség megkövetelte a gyors betakarítást. Október második felére a szokásos kíméletes terhelésnek megfelelően a korábban érő kékszőlők mustfoka már elérhette a 16,5-17 M fokot (Zweigelt). Országosan gyenge cukorfokokkal vizsgáztak a szőlők. Jó hír, hogy termésünk fele október harmadik hétvégéjén került a pincébe, jó minőségben, ám tény, hogy némileg kevesebb erjesztő kádra volt szükségünk. Idén nem hagytuk tovább a tőkéken a termést. Hagyunk időt regenerálódni a szőlőnek, de magunknak is.
2014-ben a borászatban lehet nagyokat alkotni, hiszen most meg lehet mutatni, hogy ki mit hoz ki ebből az alapanyagból. Mindezek ellenére pozitívan tekintek a jövőbe, sok feladat áll még előttünk, és szeretnénk tovább öregbíteni a kőszegi szőlő és bor hírnevét.