Az internetadó a 21. század szesztilalma

2014. október 22. 08:11

A jelek szerint a Fidesz végérvényesen elkötelezte magát a nyugdíjas korosztályt rezsicsökkentéssel kilóra megvevő politika mellett. Az internet megadóztatása ugyanis elsősorban a fiatalok és középkorúak elleni hadüzenet.

2014. október 22. 08:11
Havas Jon
Jobbegyenes

Hogy pontosan miért lenne ez az adó óriási kicseszés mindenkivel, aki az internetet nem csak vasútjegy-rendelésre és csekkbefizetésre használja, azt már mások megírták. A kormánynak épp hogy segítenie kéne Magyarország digitális felzárkózását, ehelyett megint egy olyan világ felé haladunk, ahol visszatér a 80-as évek hangulata az ötven megás, hangalámondásos, recsegős filmekkel, és ahol román, szerb, szlovák »üzletemberek« csencselnek a wifikkel a határ mentén. Egy teljes generáció élheti át újból a nosztalgikus 90-es éveket, amikor CD-ről és mobil vinyóról vittük egymásnak másolgatni a dolgainkat.

Az internetadó lebegtetése (amellett, hogy kiváló alkalom elterelni az emberek figyelmét a már említett korrupciógyanús-kitiltásos szálról) két dolgot jelez világosan. Egyrészt véget értek a választások, indulhat a 3+1 éves fosztogatás-osztogatás kombó, jöhetnek az újabb megszorítások, hogy aztán 2017-től megint »fejlődő pályára állhasson Magyarország«.

Másrészt a jelek szerint a Fidesz végérvényesen elkötelezte magát a nyugdíjas korosztályt rezsicsökkentéssel kilóra megvevő politika mellett. Az internet megadóztatása ugyanis elsősorban a fiatalok és középkorúak elleni hadüzenet, ami a családi adókedvezmény bővítésével való kecsegtetés mellett sem ígér sok jót ennek a korosztálynak hosszú távon.

Az internetadó a 21. század szesztilalma, amely épp annyira értelmetlen, mint betarthatatlan. Egy kicsit még mindig bízunk benne, hogy ez egy rossz vicc, merész figyelemelterelés, akármi. Ha nem, akkor újra lehet nézni a gyorstalpaló barikádépítő tanfolyamokat a YouTube-on. Kis felbontásban persze.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horpadt Bölény
2014. október 22. 09:13
Öröm látni,ahogy a net függők rángatóznak. Hokizzatok többet fiúk,az adómentes és rendkívül egészséges.
tevevanegypupu
2014. október 22. 08:56
Bár annyi ezresem lenne ahány öreg ember internetezik, dolgozik az internettel kedves fiacskám..maga is örülne neki higgye el..
ördöngös pepecselés
2014. október 22. 08:44
jaj istenem jaj istenem újabb gumicsont az idiótáknak csak úgy szaporodnak az ájvékoló posztok ha a sirámokat meg lehetne adózni akkor kimenthetnénk a világot a recesszióból
Apáczai
2014. október 22. 08:39
Csinálnak egy álhírt, majd rárontanak az oktalan gyanúsítottra. A szokásos liberálbolsevik trükk. Egy ilyen terv, véleményem szerint csak a bukásuktól teljesen eltébolyult ellenzéki politika berkeiben születhet meg. Azzal a szándékkal, hogy újabb zavarkeltéssel rontsanak rá a demokrácia intézményeire, a Törvényhozásra és a kormányra. Ha valami egyáltalán szóba jöhet, az a hálózaton folyó kereskedelem adózása. Az viszont indokolt, ha az egységes közteherviselés és egyenlő mértékű fogyasztási adózás része. Azt én is támogatom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!